Dubički šumari pred ostvarenjem planirane proizvodnje

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Tumblr

Iako rezultate poslovanja u oktobru još uvijek zbrajamo,već sada je jasno da smo sa proizvodnjom u prošlom mjesecu upotpunosti nadoknadili zaostatke iz prvih mjeseci ove godine, kazao je upravnik Šumske uprave Kozarska Dubica Vlado Kaurin.

On je podsjetio da se na početku godine, zbog izuzetno niskih temperatura i visokog snježnog pokrivača, u šumi nije moglo raditi pa su svi zaposleni u januaru bili na kolektivnom godišnjem odmoru, a zbog ekstremnih vrućina dio jula se radilo sa 20 posto manjim kapacitetom.

Kako bi nadoknadili propušteno, dubički šumari su maksimalno iskoristili povoljne vremenske uslove tokom proteklih mjeseci i sa proizvodnjom u trećem kvartalu primakli se ispunjenju zacrtanih planova.

Sa proizvodnjom 27.753 kubika drvnih sortimenata , devetomjesečni plan proizvodnje u sječi je realizovan sa 91 posto,  realizacija u segmentu privlačenje i iznos je 88 odsto,  a prodaja je ostavrena 92 odsto od plana, kazao je Kaurin.

On je rekao da je vrijeme za rad u šumi i dalje povoljno i da će, kao i svih ranijih godina, poslovni planovi u Šumskoj upravi Kozarska Dubica do kraja godine biti upotpunosti realizovani.