Humanitarna akcija za osobe sa invaliditetom

Iz Centra za specijalističke socijalne usluge “Čuperak” pozivaju građane Kozarske Dubice da se uključe u humanitarnu  akciju sakupljanja svih vrsta plastičnih čepova od PET ambalaže za reciklažu i time učestvuju u obezbjeđenju novčanih sredstva za kupovinu invalidskih kolica i drugih ortopedskih pomagala za osobe sa invaliditetom.

U cilju unapređenja sopstvenog položaja akciju je pokrenulo Udruženje “Čep za hendikep” iz Zrenjanina  koje predstavlja izvornu  građansku inicijativu osoba sa invaliditetom, korisnika mehaničkih i električnih ortopedskih pomagala.

Potpisivanjem ugovora sa ovim udruženjem iz Srbije , akciju je u julu mjesecu u našu opštinu i Republiku Srpsku donio centar „Čuperak“. Postavljanjem kutija za čepove u septembru pridružili su im se učenici Osnovne škole „Majka Knežopoljka“, a prošle nedjelje Dječiji vrtić „Pčelica“ i Srednjoškolski centar „Nikola Tesla“.

„Čuperak“ vrši i distribuciju prikupljenih čepova sa PET ambalaže, odnosno svih plastičnih boca, kućne hemije, mlijeka, jogurta, kozmetike, kinder jaja, flomastera…

Cilj ove akcije je dvostruk, ona motiviše ljude da recikliraju i vode računa o ekologiji, a ujedno je način da osobe sa invaliditetom dobiju kolica, hodalice, štake i druga pomagala koja im olakšavaju život, kažu u „Čuperku i pozivaju sve  Dubičane , organizacije , preduzeća, ustanove da se uljuče u ovu humanitarnu akciju.

Iz Centra za specijalističke socijalne usluge “Čuperak” pozivaju i lica sa invaliditetom iz Kozarske Dubice kojima su potrebna ovakva pomagala da konkurišu za njih, tako što će se prijaviti u prostorijama ovog centra u Dositejevoj ulici,broj 50. Sve informacije mogu se dobiti i putem telefona 066/953-845.