U radu opštinske uprave primjenjeni zahtjevi standarda ISO 9001:2008

U opštinskoj upravi Kozarska Dubica izvršena je prva nadzorna provjera primjene standarda ISO 9001: 2008, nakon resertifikacione provjere iz decembra 2016. godine – potvrdio je načelnik Odjeljenja za opštu upravu i društvene djelatnosti Dušan Drljić.

On je naveo da su provjeru ispunjenosti standarda u radu opštinske uprave izvršili predstavnici njemačke sertifikacione kompanije “TÜV Rheinland” sa sjedištem u Beogradu, Sava Matejić i Anja Grujić, koji su konstatovali da su u radu opštinske uprave Kozarska Dubica primijenjeni, održani i ispunjeni zahtjevi standarda ISO 9001:2008.

“Sertifikovani provjerivači te kompanije tokom ovogodišnje nadzorne provjere sa posebnom pažnjom pristupili su kontroli primjene standarda i procedura u Odjeljenju za opštu upravu i društvene djelatnosti, Odjeljenju za privredu i poljoprivredu, Odjeljenu za stambeno-komunalne poslove i Odjeljenju za finansije “, precizirao je Drljić.

Sertifikacija u skladu sa zahtjevima standarda ISO 9001: 2008 u opštini Kozarska Dubica prvi put je izvršena 2007. godine, a dugogodišnji proces modernizacije rada lokalne uprave nastavljen je do danas sa ciljem da se u praksi primjenjuju četiri principa Evropske unije: odgovornost, efikasnost, transparentnost i usmjerenost ka korisniku.