Uspješno završena poslovna sezona u firmi “Karl Kine”

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Tumblr

Okupljanjem kooperanata i poslovnih saradnika njemačka firma “Karl Kine”, koja se bavi proizvodnjom krastavaca kornišona, obilježila je danas u Kozarskoj Dubici uspješan završetak poslovne sezone. Na svečanosti koja je organizivana u novoizgrađenoj proizvodno-skladišnoj hali tog preduzeća u Poslovnoj zoni “Lipova greda” u Kozarskoj Dubici prezentovani su aktivnosti i rezultati firme koja posluje sa kooperantima iz 12 lokalnih zajednica.

“Imamo kooperante koji su jako vrijedni jer na ovom području postoji tradicija uzgoja povrća i krastavaca kornišona, a mi smo im ponudili korektnu saradnju i pošteno ophođenje, te uspjeh nije izostao. Treću sezonu zaredom bilježimo i rast broja kooperanata i rast proizvodnje”, izjavio je novinarima rukovodilac sjedišta preduzeća “Karl Kine” u Kozarskoj Dubici Boško Čoprka. On je potvrdio da je na području 12 opština u BiH, kompanija ove godine imala skoro 300 kooperanata, koji su proizveli 1.300 tona krastavaca i ostvarili jako dobre prihode.

“Cjelokupna proizvodnja ide u Njemačku u našu matičnu firmu “Karl Kine”, koja je najveći proizvođač kiselih krastavaca u Njemačkoj i lider u Evropi, sa tradicionom dugom 300 godina”, rekao je Čoprka.

Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić izjavio je da je kompanija “Karl Kine” na području opštine investirala je 1,2 miliona KM. “Firma uspješno posluje i direktno sarađuje sa poljoprivrednim proizvođačima što je za svaku pohvalu”, rekao je Reljić i dodao da u poslednjih nekoliko sezona “Karl Kine” posluje sa 50 do 100 kooperanata u Kozarskoj Dubici. “Jedna porodica koja živi i radi na selu može ostvariti solidan prihod iz kooperantskog odnosa sa tom firmom i ne mora napuštati ovo područje”, dodao je Reljić. On je istakao da je poslovanje kompanije “Karl Kine” primjer uspješne investicije u Poslovnoj zoni “Lipova Greda” i dodao da se opština trudila da bude dobar domaćin investitorima iz Njemačke. “Mi ćemo i u budućnosti dati zeleno svjetlo svim investitorima iz bilo kojeg kraja svijeta koju budu zainteresovani da ulože u Kozarsku Dubicu, kako bi zaposlili naše stanovništvo”, naglasio je Reljić.

Uz izgrađenu proizvodno-skladišnu halu, koja se prostire na 2.000 metara kvadratnih, u Poslovnoj zoni “Lipova greda” u Kozarskoj Dubici u toku je izgradnja i upravnog objekta firme “Karl Kine, koji će imati oko 550 metara kvadratnih korisnog prostora.