Uspješno okončan projekat “Osmijeh za sve”

Udruženje mladih Fokus nakon šest mjeseci uspješno je okončao  projekat “Osmijeh za sve”. U udruženju kažu da put do pronalaska finansijskih sredstava za mjesečne nadoknade njegovateljicama nije bio nimalo lak, ali su zahvaljujući dobrim ljudima to obezbijedili.

Projekat je imao jako pozitivan i značajan učinak na sve  korisnike jer se njihovo zdravstveno, materijalno, socijalno i psihološko stanje, te kvalitet života znatno poboljšao za veoma kratko vrijeme, dodaju u udruženju. Ukupno su imali 26 korisnika, a njegovateljice su obavile 603 kućne posjete.

„Nadamo se da ćemo u skorijoj budućonosti nastaviti sa radom na ovom projektu jer našim sugrađanima starije dobi potrebne su kućne posjete, prije svega razgovor s njima, a zatim i pomoć, potrebno im je mnogo više od jednog toplog obroka dnevno“, kaže Nedim Krivdić, predsjednik Fokusa.

Ovim putem zahvaljujemo se svim donatorima koji su finansijski podržali rad  projekta, te  obezbijedili mjesečne naknade za ishranu i prevoz njegovateljica u iznosu od 2.580 KM.