Održana druga sjednica Organizacionog odbora manifestacije „Kinološki vikend Kozara 2017“

Na večerašnjoj drugoj sjednici Organizacionog odbora manifestacije „Kinološki vikend Kozara 2017“ održanoj u Kozarskoj Dubici utvrđeni su tehnički detalji i podijeljenja konkretna zaduženja nosiocima aktivnosti na organizaciji ove manifestacije.

Pošto nam se polako približava naš veliki vikend,  nosimo veliku odgovornost organizacije, pa  polako zaključujemo ko ima kakvu obavezu, odgovornost i ulogu, da nam se ne bi desile neke greške i da se tačno zna ko šta radi, kazala je večeras Ana Šebalj član Organizacionog odbora manifestacije i  predsjednik Kangal kluba Ex-Yu .

Ona je potvrdila da takmičarski dio manifestacije počinje 17.juna u gradu Prijedoru nacionalnom izložbom pasa CAC Prijedor i specijalnom izložbom pasa Ex –Yu goniča koja je posvećena Vladi Kovačeviću.

Ona je navela da se takmičarski program nastavlja 18.juna u Kozarskoj Dubici gdje će biti održana nacionalna izložba pasa, međunarodna izložba pasa, smotra i specijalna izložba Kangala, specijalna izložba pasa pete skupine NORD grupe i specijalna izložba pastirskih pasa.

Utvrdili smo i kompletnu organizaciju sudijskog dijela, po ringovima i izložbama, jer to je sedam velikih događanja i svako ima svoju organizaciju, kazala je Šebaljeva.

Ona je navela da će na ovoj manifestaciji suditi svjetska imena  kinologije kao što su Karmen Navaro i Rafael Garsija iz Španije, Fatih Čokčan i Umit Ozkanal iz Turske, Miodrag Vretenčić i Pero Čelebić iz Crne Gore, te Vojislav al Dagistani iz Srbije i Goran Stanivuković iz BiH.

Predsjednik Organizacionog odbora  manifestacije „Kinološki vikend Kozara 2017“ i predsjednik Kinološkog društva „Dub dog“ Kozarska Dubica Zoran Kos je podsjetio da je u saradnji sa turističkim organizacijama opštine  Kozarska Dubica i grada Prijedora u toku  prikupljanje likovnih i literarnih radova među osnovcima na temu „Pas moj prijatelj“.

On je rekao da je u Prijedoru ta akcija već pri kraju i da će do kraja školske godine prijem radova biti završen, te da će među pristiglim radovima komisija izabrati  najbolje i 17.juna u pozorištu Prijedor dodijeliti im prigodne nagrade.

Najbolji likovni i literarni radovi biće objavljeni u kinološkim novinama u okviru manifestacije,te sa svim drugim radovima prezentovani na izložbi u prijedorskom pozorištu, naglasio je Kos.

Predsjednik Kinološkog društva Prijedor i član Upravnog odora Kinološkog saveza Republike Srpske Mladen Goronjić je na večerašnjoj sjednici Organizacionog odbora manifestacije „Kinološki vikend Kozara 2017“ rekao da pripreme teku po planu i da je veći dio tog posla odrađen jer se krenulo na vrijeme.

Ova manifestacija je od velikog značaja za kinologiju Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, i trebala bi da bude jedna od najvećih manifestacija koje su održane na ovim prostorima, tako da smatramo da će biti veliki odziv kako domaćih, tako i stranih izlagača kojima je jako primamljiva ova destinacija jer imaju mogućnost da za dva dana, naravno ukoliko zadovolje kriterijume , osvoje Šampionat BiH, kazao je Goronjić.

On je rekao da očekuje  fer i korektno kinološko dešavanje, isto takvo suđenje, dobru organizaciju i naravno veliki kvalitet pasa koji će biti prikazani u ta dva dana.

Sve informacije vezane za manifestaciju „Kinološki vikend Kozara 2017“ mogu se naći na veb stranici Kinološkog saveza Republike Srpske.