“Zimski susreti” u Međeđi

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Tumblr

Večeras je u Međeđi u organizaciji Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“ održana poslednja od četiri priredbe u okviru kulturno-zabavne manifestacije „Zimski susreti 2017“.

„Mi smo zapravo na druženje sa mještanima naših sela krenuli iz Sjeverovaca gdje tradicionalno organizujemo prelo , a nastavili sa priredbama u Pucarima , Agincima, Hadžibairu i sada u Međeđi“, kazao je Mile Zeljić, predsjednik „Prosvjete“.

On je rekao da manifestacija „Zimski susreti“ traje već deset godina, a da su se ove godine, pored opštine Kozarska Dubica,  kao sponzori javile brojne organizacije i pojedinci.

„Trudimo se da očuvamo  naše lijepe običaje i da pokažemo mještanima da naša tradicija nije zaboravljena“, dodao je Zeljić.

U zabavnom programu učestvovali su članovi sekcija „Prosvjete“ – glumci Dramskog studija Artist , članovi Folklorne sekcije „Una“ i Ojkačke grupe „Kozara“ , a kao domaćin u programu je učestvovalo i Kulturno-umjetničko društvo „Mladost“ iz Međeđe.

„Dramski sudio „Artist“ već godinama učestvuje na ovim priredbama, radimo šaljive skečeve  koji govore o našoj svakodnevici i koji su uglavnom dobro prihvaćeni od publike“, kazao je Aleksandar Vukomanović, član „Artista“.

„Prosvjeta“ je tako i ove godine  organizujući seoska druženja na „Zimskim susretima“ pokazala da čuva  pjesmu i igru , te njeguje tradiciju i običaje naroda našeg kraja.