Započela intenzivna kampanja promocije Kozarske Dubice kao investicione destinacije

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Tumblr

Opština Kozarska Dubica započela je intenzivnu kampanju promocije Kozarske Dubice kao poslovne destinacije za ulaganja u sve oblasti privrede, potvrdio je danas načelnik Odjeljenja za privredu i poljoprivredu Miroslav Tica.

On je dodao da je poseban naglasak u tim aktivnostima usmjeren na promociju Poslovne zone “Lipova Greda” i na pogodnosti koje potencijalni investitori mogu ostvariti ulaganjem u Kozarsku Dubicu.

“Tako su Budžetom opštine za 2017. godinu na posebnoj budžetskoj stavci planirana sredstva za promociju Poslovne zone u iznosu od 20.000 KM”, precizirao je Tica i dodao da će taj novac biti utrošen za promotivne kampanje u zemlji i inostranstvu.

Tica je potvrdio da su već postavljeni bilbordi na najprometnijim putnim pravcima u Republici Srpskoj, a u pripremi su i reklamni bilbordi koji će biti postavljeni na autoputevima u susjednim državama i to Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji.
“Pored toga planirana je aktivna saradnja sa našom dijasporom, koja predstavlja značajan, možda i najvažniji, potencijal u pronalaženju i privlačenju investitora”, naveo je Tica.

On je dodao da će jedan od najznačajnijih promotera Poslovne zone “Lipova Greda” ubuduće biti njemačka firma “Karl Kine” /Carl Kühne/, koja se smatra jednom od najstarijih porodičnih kompanije u Njemačkoj u oblasti prehrambene industrije, a koja je izabrala Kozarsku Dubicu za mjesto svoje investicije.

“U ovoj godini izabraćemo i nekoliko najvažnijih sajamskih manifestacija u oblasti privrede na kojima ćemo predstaviti investicione potencijale opštine Kozarska Dubica”, najavio je Tica.