Zahtjevi za isplatu podsticaja za sjetvu pšenice do 28. aprila

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Tumblr

U Odsjeku za poljoprivredu opštine Kozarska Dubica  do danas je zaprimljeno 66 zahtjeva za podsticajna sredstva za pšenicu zasijanu na 459 hektara, dok je obrasce za regresirano gorivo preuzelo 367 poljoprivrednika, kazala je Bobana Ćibić šef opštinskog Odsjeka za poljoprivredu.

Ona je podsjetila da rok za predaju zahtjeva za podsticajna sredstva za sjetvu merkantilne pšenice ističe 28. aprila i da se površine pod pšenicom  moraju prijaviti u APIF-u.

Ćibićeva je navela da je za sada regresirani dizel odobren za 455 dubičkih proizvođača koji su prijavili korištenje obradivih površina, da je krajnji rok za to 15.maj i da će naknadno dizel biti odobren i za ostale koji se prijave u APIF-u.

Regresirani dizel odobrava se u količini od 100 litara po hektaru prijavljenog zemljišta, po cijeni nižoj za 60 feninga od standardne, a može se preuzeti do 15.novembra, u  Kozarskoj Dubici na  pumpama „Nestro“, „Nešković“ , „Ars“ i „Došlić“.

Na pumpama „Nešković“ i „Nesto“ poljoprivrednici će dobiti dodatnih 10 feninga subvencije po litri goriva, dodaju u opštinskom Odsjeku za poljoprivredu.

Prijem zahtjeva za ostvarivanje prava na podsticajna sredstva za proizvodnju merkantilne pšenice u sezoni 2016/2017.godina traje od 4.aprila, a preuzimanje obrazaca za regresirano dizel gorivo od 10.aprila.