Utvrđen Program obilježavanja Dana boraca odbrambeno-otadžbinskog rata RS i Dana Boračke organizacije

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Tumblr

Na današnjoj sjednici Predsjedništva Opštinske boračke organizacije Kozarska Dubica utvrđen je Program obilježavanja Dana boraca odbrambeno-otadžbinskog rata  Republike Srpske i Dana Boračke organizacije 14.februar .

Prema utvrđenom programu u Spomen-hramu Svete Petke  u 9 časova služiće se zaupokojena liturgija, u 10 časova održaće se pomen-parastos svim poginulim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata, a u 10 i 30 položićemo cvijeće i zapaliti svijeće ispred spomen –ploča sa imenima poginulih boraca iz naše opštine, kazao je Dragoljub Ćibić predsjednik Opštinske boračke organizacije.

On je rekao da će se potom , ispred ovog spomen- hrama, koji je i spomenik poginulim borcima iz naše opštine, upriličiti druženje pripadnika boračke populacije  i pozvao porodice poginulih boraca, ratne vojne invalide i borce da se 14.februara okupe u svom hramu i na dostojanstven način zajedno obilježe ovaj datum.

Ćibić je dodao da je na današnjoj sjednici Predsjedništva dogovoreno da se ranije najavljen sastanak sa načelnikom opštine održi do kraja februara , te da su utvrđene i teme sastanka koji je iniciran zbog  nagomilane problematike i teškog materijalnog položaja jednog dijela boračke populacije.

Među tim temama biće zapošljavanje demobilisanih boraca i djece poginulih boraca, dodao je Ćibić.

On je rekao da je angažmanom Boračke organizacije , u zadnjih 5-6 godina, broj djece poginulih boraca na Birou za zapošljavanje u našoj opštini smanjen sa 36 na 23 , te da od tog broja 13-oro aktivno traži posao.

Članovi Predsjedništva danas su utvrdili i termin održavanja radno-izvještajne sjednice Skupštine Opštinske boračke organizacije Kozarska Dubica.Za datum održavanja ove sjednice izabaran je 21.mart 2018.godine.