Usvojen Nacrt rebalansa budžeta u iznosu od 20.233.000 KM

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Tumblr

Skupština opštine Kozarska Dubica danas je utvrdila Nacrt rebalansa budžeta opštine za ovu godinu koji, uz prihode od emisije obveznica opštine od 10.500.000 KM, iznosi 20.233.000 KM.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za finansije Nada Grgača obrazložila je da su osnovni razlozi rebalansa budžeta dugoročno zaduženje opštine emisijom obveznica u iznosu od 10.500.000 KM, sa osnovnom namjenom otkupa postojećih kredita kod komercijalnih banaka i izmirenja obaveza opštine iz ranijih godina.

Ona je najavila da će javna rasprava o Nacrtu rebalansa budžeta opštine za ovu godinu biti održana u ponedjeljak, 16. oktobra, od 10.00 časova u maloj sali Skupštine opštine i pozvala je sve zainteresovane građane, organizacije i budžetske korisnike da učestvuju i daju svoje prijedloge i sugestije.
Odbornici Skupštine opštine usvojili su danas i Izvještaj o izvršenju budžeta opštine Kozarska Dubica za period januar-juni i Informaciju o realizaciji akata donesenih na sjednicama Skupštine opštine od 6. juna do 13. septembra.

Skupština opštine nije usvojila Izvještaj o sprovedenoj finansijskoj reviziji opštine za 2016. godinu, ali je usvojen Akcioni plan za implementaciju preporuka i otklanjanje nedostataka utvrđenih po reviziji finansijskih izvještaja opštine Kozarska Dubica.

Akcioni plan sačinjen je s ciljem da se u razumno ostvarivom vremenskom periodu obezbijedi planski pristup u sprovođenju mjera i aktivnosti i otklone utvrđene nepravilnosti navedene u izvještaju o sprovedenoj finansijskoj reviziji opštine Kozarska Dubica, u kojem je izraženo negativno mišljenje Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske.

Na 11. redovnoj sjednici Skupštine opštine usvojen je skupštinski Poslovnik o radu, a na osnovu odluke lokalne Skupštine Udruženju građana “Veterani Republike Srpske” ustupljene su na korištenje poslovne prostorije koje se nalaze u prizemlju zgrade Policijske stanice u Kozarskoj Dubici.