Uspjeh ŽRK “Dubica” na domaćem terenu

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Tumblr

Dubičke premijerligašice, rukometašice „Dubice“ savladale su večeras pred domaćom publikom ekipu Neretva iz Jablanice rezultatom 32 :25. Dubica je bila bolja i na završetku prvog poluvremena utakmice trećeg kola Premijer lige BiH-a , koje je okončano rezultatom 15:9.

Najefikasniji igrač Dubice u ovom susretu bila je Jovana Ilić koja je za svoj tim postigla 10 pogodaka.

„Zadovoljni smo igrom,iako su protivnici bili nešto sporija ekipa koja je ujedno usporila i našu igru“,izjavila je Ilićeva.

„Od tri utakmice, jednu smo izgubili ali od aktuelnih prvakinja BiH-a koje tu titulu drže već tri godine“, istakla je Ilićeva.

Predsjednik kluba Jovica Šuman rekao je da je veoma zadovoljan kako su rukometašice Dubice večeras igrale od prvog do zadnjeg minuta susreta.

„Mislim da je pobjeda zaslužena, vodili smo tokom cijele utakmice,i ovo je važna pobjeda za naš klub“, istakao je Šuman.

On je dodao da ovakvom igrom „Dubica“ zaslužuje nastup u Premijer ligi BiH-a.

„Nama ostaje i dalje da se trudimo, i rezultati ne bi trebali izostati“, konstatovao je Šuman.

Trener Rukometnog kluba Neretva Sabina Pehić Ormović kazala je nakon trećeg poraza ove sezone da tri njihove igračice ne igraju zbog povreda, što se odrazilo na takmičenje.

„Čestitamo domaćinu na pobjedi, sudije su odlično odradile svoj posao, mi smo učinili što smo mogli, idemo dalje, sigurno će i nama i „Dubici“ biti grčevita borba za opstanak u Premijer ligi“, kazala je Pehićeva.

Naredni protivnik Dubice je Ženski rukometni klub Hadžić.