Udruženje “Una” obilježilo Dan sigurnog interneta

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Tumblr

Udruženje mladih „Una“ organizovalo je aktivnosti povodom obilježavanja Dana sigurnog interneta koji se svake godine obilježava drugog utorka u februaru.

Cilj obilježavanja ovog datuma je promovisanje odgovornog i sigurnog  korištenja online tehnologija i mobilnih telefona, posebno među djecom i mladima.

Ovogodišnji Dan sigurnog interneta obilježen se pod sloganom „Stvaraj, poštuj i poveži se – Bolji internet počinje sa tobom“. Vršnjački edukatori su se u Osnovnoj

 

školi „Vuk S. Karadžić“  družili sa učenicima nižih razreda te razgovarali  o vremenu koje  provode na internetu i o rizicima na mreži. Učenici su kućama ponijeli i  brošure za  roditelje u kojima su navedeni savjeti  kako zaštititi djecu u virtuelnom svijetu.

Obilježavanje Dana sigurnog interneta je jedna od aktivnosti projekta „Naša virtuelna stvarnost“ koji ovo udruženje realizuje u saradnji sa Udruženjem građana „Zdravo da ste“ iz Banje Luke, a uz podršku In Fondacije – fondacije za unapređenje socijalne inkluzije djece i mladih u BiH.