Učenici OŠ “Vuk Karadžić”obilježavaju Dan planete Zemlje

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Tumblr

Osnovna škola „Vuk Karadžic“ prvi put ove godine obilježava različitim aktivnostima 22.april Dan planete Zemlje. Inicijativu su , uz podršku nastavnog osoblja, pokrenule  Tamara Boras, nastavnica informatike i tehničkog obrazovanja i Ana Vrban, nastavnica geografije, ali su se ovoj akciji najviše obradovali učenici.

„U toku mjeseca aprila proveli smo nekoliko aktivnosti kojima smo željeli skrenuti pažnju  na značaj očuvanja naše okoline, ali i cijele planete. Učenici šestih razreda radili su na  uređenju školskog dvorišta, farbanju klupa i korpi za otpatke,dok su učenici ostalih viših razreda sadili novo drveće oko škole“, kazala je Vrbanova.

Ona je dodala da će učenici nižih razreda zajedno sa svojim učiteljicama , čim to dozvole vremenske prilike, posaditi cvijeće u školske cvjetnjake, te da će na časovima tehničkog obrazovanja izrađivati korpe za smeće od recikliranog materijala, koje će biti postavljene na nekoliko mjesta u školskom dvorištu.

„U petak, 22.aprila , kada se obilježava Dan planete Zemlje,  učenici će na časovima tehničkog obrazovanja i geografije  razgovarati o značaju očuvanja prirodne sredine i cijele planete  Zemlje , a biće riječi i o tome kako svaki pojedinac može uticati na to da se planeta sto manje zagađuje i ostavi što čistija budućim generacijama“, rekla je Vrbanova.

Ona je istakla da se sve ove aktivnosti sprovode  sa ciljem da se podigne svijest kod učenika, ali i roditelja o očuvanju prirodne sredine.