U srijedu,22.marta u Drakseniću aktivnosti za vozače traktora

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Tumblr

U okviru preventivne kampanje”Osvjetlaj obraz domaćine, označi traktor žutim rotacionim svjetlom”, Auto-moto društvo Kozarska Dubica u saradnji sa Auto-moto savezom Republike Srpske organizovaće u srijedu, 22.marta u Drakseniću aktivnosti za vozače traktora.

Okupljanje je zakazano za 12 časova ispred mjesnog doma u Drakseniću , gdje će biti  održano edukativno predavanje i informativni razgovor o značaju poštivanja propisa iz bezbjednosti saobraćaja, bezbjednog upravljanja traktorom i bezbjednog prevoza lica i tereta na traktoru i traktorskoj prikolici.

Okupljenim traktoristima biće podjeljena žuta rotaciona svjetla, svjetloodbojni prsluci, kao i edukativni materijali, kazao je Milutin Bundalo sekretar Auto-moto društva Kozarska Dubica.

Cilj kampanje “Osvjetlaj obraz domaćine, označi traktor žutim rotacionim svjetlom” koja je u Republici Srpskoj počela 15.marta i trajaće  do 10.aprila jeste povećanje nivoa bezbjednosti saobraćaja u Republici Srpskoj kroz povećanje bezbjednosti vozača traktora, na javnim putevima.

Realizacijom aktivnosti očekuje se i dostizanje višeg stepena tehničke ispravnosti, korišćenja rotacionog svjetla prilikom kretanja poljoprivrednih mašina na javnom putu, što je i zakonska obaveza.

Akciju provode Auto- moto savez Republike Srpske i auto- moto društva zajedno sa Ministarstvom saobraćaja i veza Srpske, Ministarstvom poljoprivrede,  šumarstva i vodoprivrede,  Ministarstvom unutrašnjih poslova, Agencijom za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske i lokalnim zajednicama.