U rukovodstvu Mreže savjeta učenika RS dubički gimnazijalac Mladen Jeličić

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Tumblr

U periodu od 8. do 10. novembra na Bardači, kod Srpca, održana je 11. konferencija Mreže savjeta učenika Republike Srpske.

Predsjednici Savjeta učenika iz svih škola u Srpskoj su tokom boravka na Bardači kreirali plan aktivnosti za tekuću školsku 2017/2018. godinu, izabrali novo rukovodstvo, te raspravljali o zadanoj temi, ove godine o „Vršnjačkom nasilju“.

Predstavili su akcije realizovane tokom prethodne školske godine  i razgovarali o problemima i poteškoćama pri realizaciji tih akcija, kao i o funkcionisanju škole uopšte.

Kao predsjednik Savjeta učenika u Srednjoškolskom centru „Nikola Tesla“, svoju školu i dubičke srednjoškolce predstavljao je gimnazijalac Mladen Jeličić.

Na ovoj konferenciji Jeličić je izabran za predsjednika prijedorske regije, a time i za jednog od pet članova Savjeta učenika Republike Srpske.

On je rekao da je Savjet učenika  jedan od organa škole i da na taj način mora funkcionisati, a da je 11. konferencija m-RESURSA bila primjer da su upravo srednjoškolci ti koji pomjeraju standarde i uspostavljaju nove.

Srećan sam što sam dio jednog ovakvog okupljanja, a imajući u vidu podršku od strane rukovodstva škole, profesora i razrednice, ova školska godina će biti uspješna za  realizaciju aktivnosti i projekata Savjeta učenika, istakao je Jeličić.

Direktor Srednjoškolskog centra „Nikola Tesla“ Senada Zlokapa je kazala da je pravo zadovoljstvo što je Savjet učenika toliko angažovan i da je čast što je  učenik ove škole izabran za predsjednika Savjeta učenika prijedorske regije.

Ovo je samo dokaz da je prepoznat trud i rad našeg savjeta kao i svih učenika ove škole, a posebnu pohvalu zaslužuje Mladen Jeličić jer je dodatno animirao rad savjeta, što je omogućilo realizaciju mnogih ideja i projekata, istakla je Zlokapa.

Kao i prethodnih godina, konferencija je održana pod pokroviteljstvom Ministarstva porodice, omladine i sporta i u organizaciji Omladinskog komunikativnog centra iz Banja Luke.