U Kozarskoj Dubici rasvjetljeni slučajevi krađe i teške krađe

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Tumblr

Policijski službenici Policijske stanice Kozarska Dubica Policijske uprave Prijedor, u saradnji sa pripadnicima Jedinice granične policije Izačić,  a na osnovu prethodno raspisane potrage za licem , su u petak  10.novembra, lišili  slobode lice Đ.F. (1952) iz Garešnice, državljanin Hrvatske zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje krivičnog djela ”Krađa” počinjenog 22.01.2015. godine na štetu T.R. iz Kozarske Dubice i krivičnog djela ”Teška krađa” počinjenog dana 09.05.2017. godine na štetu P.D. takođe iz Kozarske Dubice.

Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da je osumnjičeno lice Đ.F. počinilo krivična djela koja mu se stavljaju na teret, na način da je nudeći usluge masaže te prodaje masažera, dana 22.10.2015. godine, sa još jednom nepoznatom ženskom osobom, ušlo u kuću lica T.R. te iskoristivši nepažnju oštećenog, otuđilo novac u iznosu od 1.800 maraka, čime je počinilo krivično djelo ”Krađa”.

Daljim radom je utvrđeno da je osumnjičeno lice dana 09.05.2017. sa još jednom nepoznatom ženskom osobom, nudeći na prodaju odjevne predmete za starije osobe, iskoristilo nepažnju oštećenog P.D. te iz unutrašnjosti porodične kuće, otuđilo novac u iznosu od 8.500 evra, čime je počinilo krivično djelo ”Teška krađa”.

O svemu je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, kojem će, po kompletiranju predmeta, protiv lica F.Đ, biti dostavljena Dopuna izvještaja za počinjeno krivično djelo ”Krađa” i izvještaj za počinjeno krivično djelo ”Teška krađa”.