U Knežici 12. oktobra izložba ovaca

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Tumblr

Udruženje uzgajivača ovaca i koza „KOZARA“ organizovaće  izložbu ovaca  u četvrtak, 12. oktobra u Knežici na stočnoj pijaci.

Ova manifestacija  je u službi razvoja ovčarstva koje je u ekspanziji u posljednjih nekoliko godina, a biće izloženo više kolekcija ovaca različitih rasa sa područja  Kozarske Dubice, Gradiške i Prijedora.

Pored  proizvodjača iz ovih opština, očekuje se prisustvo predstavnika Ministarstva poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede RS, predstavnici  Instituta za stočarstvo iz Beograda, poslovni partneri-otkupljivači I preradjivači ovčijeg i janjećeg mesa u BiH, proizvodjači stočne hrane sa područja naše regije i drugi.

Otvaranje prve regionalne izložbe ovaca je u 10 časova, a uručivanje medalja, diploma i zahvalnica učesnicima planirano je u 13 časova.

U 14 časova održaće se predavanje doktora Miljana Erbeza na temu uzgoj i oplemenjivanje ovaca na potkozarskom području od 14 časova.

Svi uzgajivači koji žele da izlože svoja grla na ovoj izložbi mogu da se prijave do utorka ,10 oktobra na telefon 065/543 905.