U Gradskoj džamiji organizovan “Dan otvorenih vrata”

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Tumblr

U Gradskoj džamiji u Kozarskoj Dubici danas je, petu godinu zaredom organizovan “Dan otvorenih vrata džamije”, kojim se želi poslati poruka solidarnosti i tolerancije među ljudima različitih konfesija.

“I danas kao i prethodnih godina, zvanično otvaramo vrata zainteresovanim sugrađanima svih vjera, da pokažemo unutrašnji izgled i arhitekturu džamije, počastimo naše goste domaćim specijalitetima, pokažemo šta je zajedničko i da razgovaramo o zajedničkim stvarima koje su uistinu bitne”, izjavio je glavni imam Medžlisa islamske zajednice u Kozarskoj Dubici Safet efendija Beganović.
On je naveo da je u unutrašnjosti džamije danas prikazano 10 božijih zapovjesti, koje su, kako je naglašeno, iste u svim objavljenim nebeskim religijama.

Pored građana, gost islamske zajednice u Kozarskoj Dubici danas je bio glavni imam Medžlisa islamske zajednice u Kostajnici Haris efendija Ahmić, koji je potvrdio da postoji želja i namjera da se “Dan otvorenih vata džamije” organizuje i u Kostajnici.

Predsjednik Medžlisa islamske zajednice u Kozarskoj Dubici Omer Veladžić čestitao je svim vjernicima islamske vjeroispovjesti Ramazan koji nastupa u narednu subotu.

Predstavnik Omladinske biblioteke i čitaonice Medžlisa islamske zajednice u Kozarskoj Dubici Nedim Krivdić istakao je značaj organizovanja “Dana otvorenih vrata džamije” i želju da se u narednim godinama uključe i ostale religije , te da se u jednom danu zajedno posjete svi vjerski objekti u Kozarskoj Dubici.