U emisiji Portret- glumac Vojin Ćetković

Vojin Ćetković je  četrdesetsedmogodišnji srpski glumac koji je na našoj domaćoj sceni aktivno od 1993.godine do danas.Javnosti je poznat po ulogama u Porodičnom blagu,  Zoni Zamfirovoj,Nožu, Montevideu, Nemanjićima i brojnim drugim ostvarenjima iz srpske kinematografije.

Fakultet dramskih umjetnosti je završio u Beogradu u klasi profesora Vlade Jevtovića,a pozorišna publika  imala je prilike da ga gleda u renomiranim predstavama kruševačkog pozorišta.Tokom karijere pripale su mu brojne nagrade i priznanja za pozorišne i filmske uloge.U braku je sa glumicom Slobodom Mićalović.

Kozarskodubičkoj publici nedavno se predstavio sa poezijom,koju je recitovao za članove Narodne biblioteke.

„Prvi put sam bio učesnik na manifestaciji ovakog tipa, da govorim poeziju profesionalno uz muzičku pratnju.Kao amater radio sam književne i poetske večeri,to se izgubilo vremenom,Beograd nema više teatar poezije niti mjesto na kom se govori i sluša poezija,tako da je velika stvar ovo što vi imate“,kazao je Ćetković.

Na manifestaciji „Ritam ulice-melodija riječi“  govorio je 11 pjesama od autora koji su obilježili neke periode njegovog života,posvetio ih je svojim prijateljima,a inače preferira epsku i lirsku narodnu poeziju.

Prije glume bavio se rukometom,to mu je bila prva ljubav, ozbiljno je trenirao ali tokom tog perioda uvijek je nešto recitovao i takmičio se u toj oblasti. Da glumi po prvi put,dobio je poziv od rođaka koji je radio kao reditelj u pozorištu u Kruševcu, i odmah se zaljubio u taj posao.

„Ostao sam sa tom glumačkom ekipom cijelo ljeto,nisam čak otišao ni na more,  ispunjavalo me sve to i onda sam pogledao dvije predstave Dejana Mijača  koje su na mene ostavile snažan utisak, da ne znam kako sam tada našao put do kuće“,sjeća se Ćetković. Tada je odlučio da taj poseban osjećaj želi da zadrži zauvijek kao stalan učesnik takvih dešavanja.

„Imao sam čast da dva puta radim sa tim rediteljom i on je bio presudan u odluci da budem primljen u Jugoslovensko narodno pozorište , i tako je sve počelo“, rekao je Ćetković.

Za sebe kaže da voli glumu,voli probe i da se na taj način izražava i nije mu problem da se uspješno bavi i pozorištem,filmom i televizijom u isto vrijeme. Znači mu mnogo i mišljenje publike o njegovom radu, znači mu svaki aplauz, rekao je u emisiji “Portret”  Vojin Ćetković.

Ova emisija je na našem TV programu večeras nakon Novosti, a na programu Dub radija u 20 časova.