Stabilizovana finansijska situacija u bolnici “Mlječanica”

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Tumblr

Bolnica Mlječanica ,  savremena specijalizovana ustanova za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, u kojoj se pružaju i usluge laboratorije, ultrazvuka, doplera, terapija sulfidno-sulfatnom mineralnom vodom i brojne druge metode liječenja, trenutno  radi punim kapacitetom.

Novo rukovodstvo bolnice na čelu sa direktorom Draganom Brdarom je u proteklih 10 mjeseci preduzelo niz mjera kako bi se obezbjedila finansijska stabilnost , te renovirao i adaptirao objekat bolnice.

“U Mlječanici sam prije deset mjeseci zatekao jako lošu finansijsku situaciju i trebalo je mnogo truda da se finansijski konsolidujemo” , kazao je Brdar za radio-televiziju Kozarska Dubica.

„Mogu sa ponosom da kažem da,  nakon deset mjeseci, možemo da servisiramo sve svoje obaveze po osnovu plata radnika, da izmirujemo kreditne obaveze koje smo zatekli , kao i druga davanja prema državi, te da je Bolnica Mlječanica „uplovila“ u mirnu luku i sada je stabilna i respektibilna zdravstvena ustanova“, dodao je Brdar.

Novi menadžment  je , uporedo sa uređenjem finansijske situacije, radio i na adaptaciji i renoviranju objekta bolnice, tako da je sada ova ustanova dobila moderan izgled. „ Samo po osnovu renoviranja prizemlja i prvog sprata  uloženo je više od 100 hiljada  maraka vlastitih sredstava , što znači da za ove poslove  nismo  imali ni opštinsku ni republičku podršku i sve je urađeno po principu domaćinskog poslovanja“ , potvrdio je Brdar.

On je naveo da Specijalna bolnica Mlječanica sada ima 99 zaposlenih radnika , te da su  sve  plate radnicima u 2017. godini isplaćene  u bruto iznosima , što nije bio ranije slučaj. „To je rezultat smanjenja broja radnika i plata,  te ušteda na svim nivoima , kao i drugih pozitivnih poslovnih poteza, a kao posljedica svega toga je stabilna finansijska situacija u bolnici“, objasnio je Brdar.

U Specijalnoj bolnici Mlječanica uradili su i projekat četvorogodišnjeg razvoja ove ustanove i očekuju podršku sa republičkog nivoa.  „Osnivač Bolnice je Vlada RS i mi smo do sada imali najveću pomoć od narodnog poslanika Darka Banjca  koji se nesebično borio kako za Kozarsku Dubicu tako i za našu ustanovu , a imamo obećanja da će tako biti i u narednom periodu , kako bi Mlječanica zauzela mjesto koje zaslužuje u zdravstvenom sistemu RS“,  kazao je Brdar.

Novi menadžment bolnice  potrudilo se da pacijentima, nakon terapijskih tretmana, različitim sadržajima obogati boravak u ovoj ustanovi , pa su tako sinoć organizovali veče sa „Dubičkim tamburašima“, a uprkos visokim temperaturama vazduha , pacijenti su zaigrali i kolo.

Mirjana Trubarac , šef kuhinje u Bolnici radila je na organizovanju ove večeri. „Od kada je došao naš novi menadžer , direktor Bradar,  mi organizujemo ove zabave,  radnici su zadovoljni, a i pacijenti kojima ovakve priredbe uljepšaju boravak u bolnici“, rekla je Trubarčeva.

Specijalna bolnica Mlječanica,  smještena  u prirodnom okruženju , mjesto je na kome se osim liječenja i rehabilitacije, pacijentima nudi i zabava kako bi bolnički dani prošli brže i u boljem ambijentu.