Srednjoškolci posjetili RTV KD

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Tumblr
Juče su Fizioterapeutski tehničari, drugi razred, predvođeni profesorom Srpskog jezika i književnosti Stojankom Žujić posjetili Radio televiziju Kozarska Dubica.
Učenike je dočekala direktor ovog preduzeća Dijana Kondić, te im pokazala sve sektore unutar “Dub radija” i Televizije i objasnila kako nastaje rtv program.
“Drago mi je da naši srednjoškolci svake godine u pratnji svojih profesora Srpskog jezika i književnosti posjete našu medijsku kuću i što pokazuju interesovanje za medije, iako je njihovo opredjeljenje za buduće zanimanje, u ovom slučaju, sasvim drugačije prirode”, rekla je Kondićeva i naglasila da su uvijek dobrodošli, te da će i uprava i radnici uvijek izdvojiti vrijeme da đacima objasne i pokažu sve što ih zanima, kada je u pitanju rad ove medijske kuće.
Ona je podsjetila da je RTV KD omogućavala i ranije učenicima da stiču prva praktična znanja za rad u elektronskim medijima i to su sada već izgrađeni novinari, portparoli i slično. “Od prošle godine sa nama je gimnazijalka Dajana Balaban, koja u RTV KD  volontira. Srećni smo što smo joj omogućili da radi ono što voli i da uči kod nas. Isto tako ponosni smo na Dajanu jer je vrijedna, odgovorna i prije svega talentovana, pred njom je sigurno uspješna karijera”, rekla je Kondićeva.
Stojanka Žujić profesor Srpskog jezika i književnosti je podsjetila da u okviru nastavnog programa srednjoškolci uče o medijima, te naglasila da Srednjoškolski centar Nikola Tesla ima dosta talentovanih učenika iz oblasti umjetnosti i književnosti, u šta su se građani imali prilike i uvjeriti na priredbama koje organizuju kao vannastavnu aktivnost.