Ramić i Bratić u radnoj posjeti Kozarskoj Dubici

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Tumblr

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Senad Bratić i ministar raseljenih lica i izbjeglica Federacije BiH Edin Ramić razgovarali su danas sa zvaničnicima Kozarske Dubice o zajedničkoj realizaciji infrastrukturnih projekta na području ove opštine.
“Predstavili smo programe i projekte koje finansira federalno Ministarstvo raseljenih lica i izbjeglica i projekte koje smo u opštini Kozarska Dubica finansirali u protekle dvije godine u iznosu 440.000 KM”, rekao je Ramić.

On je naveo da su to bili različiti projekti i programi, od izgradnje stambenih objekata, obnove porušene infrastrukture, projekata zapošljavanja u oblasti poljoprivrede i slično.

“Dogovoreno je da ćemo već u idućoj godini zajednički finansirati nove infrastrukturne projekte, a iz razgovora sa načelnikom opštine Kozarska Dubica Radenkom Reljićem imam osjećaj da će ta saradnja biti uspješna i da će donijeti bolji kvalitet života povratnika i svih stanovnika ove opštine”, rekao je Ramić.

Bratić je rekao da je radni sastanak sa rukovodstvom opštine Kozarska Dubica protekao u korektnoj i prijateljskoj atmosferi.

“Posebno sam potencirao položaj povratnika i udruženja koja se bave tom problematikom i dobio sam uvjeravanja načelnika Reljića da će opština Kozarska Dubica pomoći u okviru svojih budžetskih mogućnosti, s obzirom na ozbiljnu finansijsku situaciju”, rekao je Bratić.

On je istakao da su aktivnosti federalnog Ministarstva raseljenih lica i izbjeglica dobar primjer i pristup rješavanju životnih problema građana.

Reljić je rekao da su Ramić i Bratić tokom radnog sastanka upoznati o funkcionisanju opštinske uprave i načinima na koji opština pomaže povratnicima.

“Zahvaljujući projektu koji je relizovan ove godine u naselju Krivdića brdo asfaltirana je nova saobraćajnica, a ukupna vrijednost radova koje je podržalo federalno Ministarstvo je 25.500 KM, dok je opština Kozarska Dubica uložila oko 6.000 KM”, rekao je Reljić.

On je potvrdio da je na sastanku dogovoreno da mnogi projekti, koji su već pripremljeni, budu podržani iz Ministarstva raseljenih lica i izbjeglica FBiH sljedeće godine u većem finansijskom obimu.

Tokom boravka u Kozarskoj Dubici, Ramić i Bratić su u naselju Krivdića brdo posjetili asfaltirani dio Ulice Stepe Stepanovića u dužini od 200 metara, kao i muslimansko dobrotvorno društvo “Merhamet” u ovoj opštini.