Pomoć za pripadnike boračke populacije

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Tumblr

Predsjednik Srpskog saveza u Švedskoj Tomislav Čolić  i predsjednik Opštinske boračke organizacije Kozarska Dubica Dragoljub Ćibić uručili su juče pomoć porodici Alavuk u Bijakovcu i ratnom vojnom invalidu prve kategorije Zoranu Krnjajiću u Pucarima.

Na inicijativu Opštinske boračke organizacije u akciju pomoći za izgradnju kuće porodici Branka i Dragane Alavuk sa troje male djece uključio se predsjednik Srpskog saveza u Švedskoj Tomislav Čolić i uručio im novčanu pomoć od 500 maraka , kazao je Ćibić.

On je rekao da je Čolić novčanu pomoć u iznosu od 100 maraka uručio i ratnom vojnom invalidu Zoranu Krnjajiću iz Pucara, a Opštinska boračka organizacija paket sa namirnicama.

Mnogo je dobrih ljudi koji se u vrijeme novogodišnjih i božićnih praznika posebno potrude da radost prazničkog raspoloženja unesu i u domove onih koji imaju manje nego mi sami . U svom programu rada to su zacrtali i članovi Opštinske boračke organizacije Kozarska Dubica, pa osim redovih ,organizuju i iniciraju i posebne aktivnosti kako bi svojim članovima koji su u lošem materijalnom stanju pružili pomoć.

S obzirom na to da je u boračkoj populaciji mnogo takvih lica , a ni finansijska situacija u ovoj organizaciji nije baš najbolja, pomoć je minimalna i možemo je pružiti samo nekolicini naših najugroženijih članova, pojasnio je Ćibić .

On je dodao da se ove aktivnosti realizuju u saradnji sa mjesnim boračkim organizacijama , pa je tako ovog puta , na prijedlog Mjesne boračke organizacije Sreflije- Pucari odlučeno da se pomoć pruži Branku Alavuku i Zoranu Krnjajiću.