Počinje podjela regresiranog goriva za jesenju sjetvu

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Tumblr

Podjela regresiranog goriva za jesenju sjetvu poljoprivrednicima koji ispunjavaju uslove za ovaj vid podsticaja na području Kozarske Dubice počeće sutra, potvrđeno je u opštinskom Odsjeku za poljoprivredu.

Šef ovog Odsjeka Bobana Ćibić kaže da je u našoj opštini broj poljoprivrednih gazdinstava  kojima je odobreno regresirano gorivo za jesenju sjetvu isti kao i u proljećnoj sjetvi.

Za 801 poljoprivredno gazdinstvo odobreno je 116.101, 54 litara regresiranog goriva, kazala je Ćibićeva.

Ona je podsjetila da poljoprivredni proizvođači imaju pravo na regresirano gorivo po 60 odsto umanjenoj cijeni od prodajne, i to 20 litara po hektaru za površine koje su u zvaničnoj evidenciji upisane kao obradive katastarske kulture u 2017.godini .

Kako bi realizovali pravo na regresirano gorivo za jesenju sjetvu, ali i isplatu novčanih sredstava za podršku poljoprivrednoj proizvodnji u iznosu od 28 KM po hektaru, poljoprivrednici treba da se jave u kancelariju broj dva u zgradi opštine i popune formular, na osnovu kojeg će, uz kopiju lične karte, moći da preuzmu dizel-gorivo za jesenju sjetvu na nekoj od četiri benzinske pumpe , „Nestro“, „Nešković“ , „Ars“ i „Došlić“.

To mogu da učine od sutra , odnosno od 6.oktobra do 31.decembra ove godine,radnim danom u vremenu od 7 časova i 30 minuta do 15 časova.