Počeo prijem zahtjeva za podsticajna sredstva za proizvodnju pšenice

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Tumblr

U Odsjeku za poljoprivredu opštine Kozarska Dubica danas je počeo prijem zahtjeva za ostvarivanje prava na podsticajna sredstva za proizvodnju merkantilne pšenice u sezoni 2016/2017.godina.

Podsticaj za proizvodnju merkantilne pšenice utvrđen je u iznosu od 200 maraka po hektaru, a poljoprivrednici treba da do kraja mjeseca aprila prijave zasijane površine.

Za ostvarivanje prava na podsticajna sredstava registrovani poljoprivredni proizvođači treba da zasiju najmanje jedan i po hektar merkantilnom pšenicom i primijene preporučene sjetvene normative, od minimalno 170 kilograma sjemenske pšenice po hektaru.

Proizvođači moraju da ispune  preporučene normative, prilože fiskalne račune o kupovini deklarisanog sjemena, u zahtjevu treba da navedu broj katastarske čestice na kojoj su zasijali pšenicu,a potrebno je  i da površine pod pšenicom  prijave u APIF-u najkasnije do 15.maja 2017.godine .

Zahtjevi se primaju do 30.aprila ,radnim danom od 8 do 15 časova u Odsjeku za poljoprivredu, kancelarija broj 1 u zgradi Opštine Kozarska Dubica.