Počeo košarkaški turnir za kadete

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Tumblr

Košarkaški klub „Una“ domaćin je 4. tradicionalnog međunarodnog košarkaškog turnira za kadete rođene 2001. i 2002.godine., koji se danas organizuje u Sportskoj dvorani.

Pored domaćina, učestvuju klubovi „Nova Gradiška“, Igokea Aleksandrovac, te „Sloboda 73“ Novi Grad.
U prvoj polufinalnoj utakmici sastaju se Igokea i Sloboda 73, a u drugoj Una i ekipa Nova Gradiška.

Deni Remenar ,trener kluba “Nova Gradiška iz Hrvatske kaže da su oni novoosnovani klub, sa 40 djece koji treniraju. “Na današnjem turniru smo zbog druženja, rezultat nije prioritet, ali potrudićemo se da igramo što bolje”, kazao je Remenar.

Dejan Kukavica, iz kluba “Sloboda 73” kaže da su se vrlo rado odazvali na današnje takmičenje na koje su ih pozvali sportski prijatelji iz Kozarske Dubice.
“ I ranije smo učestvovali na sličnim turnirima I oni prije svega služe da se momci koji igraju košarku druže I steknu neka nova poznanstva” ,naglasio je Kukavica.

Ognjen Koščica, košarkaš Igokee rekao je za svoj tim da su vrlo složna ekipa koja se dugo poznaje I naporno trenira, te da očekuje ulazak u finale na današnjem takmičenju.

“Za razliku od drugih ekipa, mi smo jedna od mlađih ekipa na ovom takmičenju ,igramo svoju Razvojnu ligu u kojoj dobro stojimo” ,rekao je košarkaš “Une” Miloš Velimir . On je dodao da im takmičenja mnogo znače , prvenstveno zbog iskustva, a onda I zbog druženja I putovanja po Republici Srpskoj.

“Zadovoljstvo mi je što danas ovdje vidim naše košarkaške prijatelje, mlade i veoma perspektivne igrače ,reprezentativce RS I BiH,zelim im da se ugodno osjećaju u našem gradu jer Kozarska Dubica je uvijek bila domaćinski grad” , istakao je na otvaranju turnira predsjednik kluba “Una” Dragan Jaćimović.

Finalna utakmica zakazana je za 18 časova i 45 minuta, svečano zatvaranje turnira i dodjela nagrada je u 19 časova i 15 minuta.

Pokrovitelj turnira je Opština Kozarska Dubica.