Počele uplate za pomoć porodici Lukić

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Tumblr

Humanitarna organizacija „Srbi za Srbe“ pokrenula je prikupljanje novčanih sredstava za porodicu Lukić iz sela Gornji Jelovac. Na internet stranici ove organizacije mogu se naći brojevi računa na koje se mogu izvršiti uplate dobrovoljnih priloga za pomoć ovoj porodici u kojoj je četvoro djece: kćerke Dragana (14 godina) i Jovana (5) i sinovi Zdravko (16) i Zoran (8).

Za djecu se brine samohrani otac Miroslav, a sa porodicom žive još stric Branislav koji pati od epilepsije  i teško bolesna baka Stoja (80).

Porodica živi u jako teškim uslovima sa dječijim dodatkom kao jedinim stalnim izvorom prihoda u mjesečnom iznosu od 140 maraka.

Humanitarna organizacija „Srbi za Srbe“ nastojaće ovoj porodici napraviti kupatilo koje trenutno ne posjeduju, te prije toga izvršiti adaptaciju kuće koja je takođe u dosta lošem stanju. Adaptacija kuće i izgradnja kupatila za porodicu Lukić zahtjeva značajna materijalna sredstva ,te je dobrodošla pomoć svih ljudi koji su u mogućnosti da podrže ovu akciju, a naredne godine, veliki  humanitarni spektakl „Trojka iz bloka“, u kome je naša opština rekorder, biće organizovan u Republici Srpskoj upravo u cilju  prikupljanja pomoći za ovu porodicu.

Nedavno su značajna sredstva prikupljena na humanitarnoj žurci u kafe baru Paris u našoj opštini, a tokom decembra biće organizovana još jedna humanitarna zabava sa istom namjenom.

Broj računa u našoj zemlji je 5620128130024158

Devizni račun: IBAN:BA39 5620 1281 3002 5031