Počela 10.dječija dramska kreativna radionica

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Tumblr

U Narodnoj biblioteci je roditeljskim sastankom proteklog petka  zvanično počela deseta dječija dramska kreativna radionica.

Osim roditelja mališana koji će učestvovati u radionici, prisustvovale su i učiteljice djece u saradnji sa kojima se vrši odabir malih glumaca.

Polaznici radionice su svake godine učenici petih razreda, a broj zavisi od broja uloga, odnosno dramskog teksta po kome se radi predstava.

Radionica će trajati do kraja mjeseca maja, a njeni učesnici će pratiti  cijeli proces nastanka jedne dječije predstave.

Pored dijela koji se odnosi na uvježbavanje glume, polaznici će sami osmisliti kostime i potrebnu scenografiju za predstavu, koju će i izradititi uz pomoć  zaposlenih u Narodnoj biblioteci.

Vođa radionice je knjižničarka dječijeg odjeljenja Nada Kovačević, za režiju je zadužena Gordana Batić Gajić iz dramskog studija “Atrist” – sekcije SPiKD “Prosvjeta” uz tehničku podršku Vujnović Dalibora, a vođa projekta je direktor Narodne biblioteke Danijela Balaban.

„Dječija dramska kreativna radionica je projekat koji se provodi u biblioteci već deset godina i svake godine Ministarstvo prosvjete i kulture RS podržava naš rad a prethodne dvije godine ovu radionicu je podržalo i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije. I ove godine zahvaljujući odobrenim sredstvima na Javnom konkursu za raspodjelu sredstava od dijela prihoda igara na sreću u oblasti decentralizacije u kulturi, mališani će predstavu osim za publiku u našoj opštini izvesti i za publiku u Kostajnici i Novom Gradu“, izjavila je Balabanova.

Premijera je planirana odmah po završetku radionice, krajem mjeseca maja, kada će predstavu u dva dnevna termina organizovano pogledati učenici osnovnih škola, a večernje izvođenje je rezervisano za naše sugrađane koji će sigurno vrijedne mališane kao i svake godine nagraditi ogromnim aplauzom.