Pobjednik polumaratona Ivan Maletić iz Hrvatske

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Tumblr

Pobjednik drugog polumaratona , koji je održan danas u Kozarskoj Dubici, je Ivan Maletić iz Novske.

„Trka je bila zanimljiva,glavni cilj mi je bio trčati ispod sat i 20 minuta,i to se na kraju ostvarilo tako da sam veoma zadovoljan“,kazao je Maletić.On se dvije i po godine bavi atletikom,u posljednjih godinu dana je u dobroj formi i glavna disciplina u kojoj se takmiči je upravo polumaraton.

Zajedno sa starta večeras je krenulo oko 150 učesnika koji su učestvovali u polumaratonu i u trci na pet kilometara.

U trci na pet kilometara u ženskoj konkurenciji prva na cilj stigla je Lusija Kimani iz Atletskog kluba Banjaluka.

„Vrijeme je danas bilo dobro za trčanje i meni svaki uspjeh mnogo znači,staza na pet kilometara je bilo odlična i naredne godine ovdje pokušaću da istrčim polumaraton“,kazala je Kimani.

Dubičanin Aleksandar Dalić ,prošlogodišnji pobjednik polumaratona, ove godine je bio najbrži u muškoj konkurenciji u trci na pet kilometara.

„Juče sam imao trku u Ugljeviku na 10 000 metara  međunarodnog karaktera,a ove sezone trčim uglavnom na 800 i 1.500 metara i nastupam za Atletski klub Sloboda Tehnograd iz Tuzle“,kazao je Dalić.

Večerašnju manifestaciju otvorile su dječije trke. Prvi su se takmičili učesnici 2009.godište i mlađi na stotinu metara, a prvi na cilj stigli su Eman Šakanović i Jovana Radulović.

U kategoriji 2007/2008 godište na 300 metara prva mjesta osvojili su Nevena Ševa i Teodor Milanković.

Nika Popić iz Banjaluke i  Ermin Beganović iz Velike Kladuše bili su najbrži u trci na 400 metara u kojoj su se takmičili sa trkačima uzrasta 2005/2006 godište.

Anastasija Udovičić iz Prijedora i Anel Dolić iz Velike Kladuše bili su prvi u trci na 600 metara za učesnike rođene 2003/2004 godine.

Član domaćeg kluba Katarina Gligić osvojila je prvo mjesto u trci na 800 metara.

„Ove godine imamo mnogo više takmičara nego prošle,trčalo se od glavne ulice pokraj Une do manastira Moštanica, a učesnici su došli iz naše zemlje ,Hrvatske i Italije“,kazala je u ime organizatora Radmila Đukanović iz Atletskog kluba Kozarska Dubica.Ona je dodala da je održavanje ove sportske manifestacije pomoglo  26 sponzora,a za učesnike polumaratona obezbjeđeno je osvježenje, piće i voće.Pobjednici trke dobili su poklon bonove od štamparije GBT,pehare,medalje ,diplome i majice.