Održana izborna konferencija Socijalističke partije Kozarska Dubica

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Tumblr

Na večerašnjoj konferenciji dubičkih socijalista izabrani su delegati za  kongres Socijalističke partije 2.jula, te predloženi član Glavnog odbora iz ove opštinske organizacije i kandidat za predsjednika stranke.

Po prvi put ove godine unutarstranačke izbore socijalisti provode u dva dijela , u prvom dijelu biraju rukovodstvo i šefa partije, a potom u septembru izbore provode u opštinskim organizacijama , potvrdio je večeras predsjednik Opštinskog odbora Socijalisičke partije Kozarska Dubica Brane Miljatović.

Dubičke socijaliste na  kongresu Socijalističke partije 2.jula predstavljaće pet delegata, po funkciji to su već Brane Miljatović, Živko Goga i Mirko Marčeta, a večeras su izabrani Jelica Cikota i Duško Milunović.

Milunović je i izabrani kandidat dubičkih socijalista za člana Glavnog odbora ove partije,  a  Petar Đokić jednoglasno iz svih mjesnih i opštinskog odbora predloženi kandidat za predsjednika Socijalističke partije .

Predsjednik Opštinskog odbora Socijalističke partije Kozarska Dubica Brane Miljatović je na večerašnjoj konferenciji  istakao da je veoma zadovoljan stanjem i radom članova ove organizacije, te da se u prethodne četiri godine radilo dobro o čemu govore i tri odbornička mjesta u lokalnoj Skupštini što ih svrstava među osam najboljih opštinskih organizacija u Repubici Srpskoj.

Kandidat za člana Glavnog odbora SP Duško Milunović se svojim partijskim kolegama zahvalio na ukazanom povjerenju i naglasio da će se ukoliko bude izabran zalagati da se potpuno ispoštuje i koliko bude moguće materijalizuje Platforma SP na prostoru Republike Srpske i ovdje u Kozarskoj Dubici.

Socijalistička ideja na ovim prostorima je stara više od stotinu godina i ovo je izuzetno plodno tlo, međutim ratna dešavanja su učinila svoje, neoliberalni kapitalizam koji je pokazao svoju najsvirepiju stranu i svoje pravo lice upravo na ovim prostorima  donio je nama to što je donio i smatram da naši građani u suštini i nemaju druge alternative osim ove , jedine prave ljevice u RS, naglasio je Milunović.

Od 121 delegata, večerašnjoj izbornoj konferenciji dubičkih socijalista prisustvovalo je 69 delegata.

Na kongresu Socijalističke partije 2. jula biće izabran Glavni odbor, predsjednik i ostala partijska tijela, te usvojene programske osnove djelovanja socijalista za naredni četvorogodišnji period.