Od 1.januara prijave poreza po odbitku isključivo u elektronskom obliku

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Tumblr

Počevši od 1.januara 2017.godine svi isplatioci dohotka , odnosno uplatioci doprinosa su dužni da mjesečne prijave poreza po odbitku ( obrazac 1002) podnose isključivo u elektronskom obliku potpisane elektronskim potpisom, saopšteno je iz Poreske uprave Republike Srpske, Područne jedinice Kozarska Dubica.

To propisuje novi Pravilnik o postupku i načinu podnošenja poreskih prijava, kažu u Poreskoj upravi i pozivaju sve poreske obveznike-pravna lica, preduzetnike i fizička lica koji do sada nisu dobili elektronski certifikat Poreske uprave Republike Srpske da podnesu zahtjev za izdavanje elektronskog certifikata i na taj način iskoriste pogodnosti elektronske komunikacije sa Poreskom upravom RS.

Elektronski certifikat je poreskim obveznicima neophodan kako bi iskoristili elektronske usluge koje obezbjeđuje PURS ,a koje su u potpunosti besplatne.

Potpisivanje Ugovora o pružanju usluga certifikacije, te prijem i obrada zahtjeva za izdavanje elektronskog certifikata i popratne dokumentacije vrše se  u Područnoj  jedinici Poreske uprave u Kozarskoj Dubici, a tu se mogu dobiti i sve informacije, lično ili putem telefona 052/ 425-150.