Najuspješniji sportista Jovana Ilić iz ŽRK”Dubica”

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Tumblr

Najuspješniji sportista opštine Kozarska Dubica u prošloj godini je Jovana Ilić iz ŽRK “Dubica”, a najuspješnija ekipa RK “Kozara Mlijekoprodukt”.
U okviru tradicionalne manifestacije “Izbor sportiste 2017. godine”, koja je večeras održana u Domu kulture u Kozarskoj Dubici proglašeni su najuspješniji sportisti  opštine u nekoliko kategorija, a čestistke najuspješnijima uputili su pomoćnik ministra porodice, omladine i sporta Dragan Jaćimović, opštiniski zvaničnici i brojna publika.

“Ministarstvo porodice, omladine i sporta podržava sve sportske klubove u Republici Srpskoj i u Kozarskoj Dubici u kojoj je Vlada Republike Srpske unazad nekoliko godina uložila oko 400.000 KM u projekte sanacije sportske dvorane i sportskog centra”, izjavio je novinarima Jaćimović.

Uz čestitke svim dobitnicima nagrada i uspješnim sportistima u Kozarskoj Dubici, Jaćimović je ocjenio da su sport i budućnost u toj opštini usko povezani.

“Svi kažu da je Kozarska Dubica grad rukometa, što se večeras i pokazalo i sigurno je da ni jedno prvo mjesto ili medalja naših sportista nije došla slučajno već je uloženo puno truda i rada”, rekao je Jaćimović.

Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić uputio je u lično ime i u ime opštine Kozarska Dubica čestitke najboljim sportistima, sportskim kolektivima, trenerima i talentima, koji rade na promociji grada i zdravog načina života.

“Pored velikih finansijskih problema, i ove godine smo planirali značajna sredstva za finansiranje sporta u Kozarskoj Dubici”, izjavio je Reljić i precizirao da se iz budžeta opštine finansiraju 23 sportska kolektiva.

Diplome u kategoriji mlladih talenata, Milošu Kosu iz RK “Kozara Mlijekoprodukt”, Mariji Hodak iz RK “Knežopoljka” i Aleksi Rodiću iz KK “Una” uručila je direktor JP “Centar za informisanje i kulturu” Dijana Kondić.

Predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Milovan Barišić uručio je zahvalnicu Radomiru Miljušu, koji je proglašen za najuspješnijeg sportskog radnika u prošloj godini, te Radmili Đukanović iz AK “Kozarska Dubica”, koja je prema odluci žirija ovogodišnje manifestacije najbolji trener u 2017. godini.

Poklon bon, prehar i diplomu najuspješnojoj ekipi RK “Kozara Mijekoprodukt” uručio je zamjenik načelnika opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro, dok je drugoplasirana bila ekipa ŽRK “Dubica”, a treće mjesto pripalo je ŽRK “Knežopoljka”.

Priznanja i novčane nagrade najboljim sportistima uručio je načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić i načelnik Odjeljenja za privredu i poljoprivredu Miroslav Tica, a u toj kategoriji treće mjesto pripalo je karatistkinji Jovani Tufegdžija, a drugo mjesto Bojanu Burazoru, poziciji desnog krila u prvoj postavi ekipe RK “Kozara Mlijekoprodukt”, koja se takmiči u prvoj ligi Republike Srpske.

Najuspješniji sportista opštine Kozarska Dubica u prošloj godini Jovana Ilić iz ŽRK “Dubica” rođena je 2001. godine i najbolji je strijelac Premijer lige sa 131 postignutim golom u 11 utakmica, te je među šest najperspektivnijih u Republici Srpskoj.

“Iznenađena sam. Čast je i uspjeh ovako mlad biti najbolji sportista svog grada i ovo je jako dobra motivacija za budućnost”, izjavila je Ilićeva novinarima.

Među destet najuspješnijih sportista u Kozarskoj Dubici u prošloj godini su Stefan Ilić, Vanja Mišić, Nikola Pekić, Marko Ranilović, Milana Pipić, Boško Bižić i Ljubiša Burazor.

U muzičkom dijelu programa manifestacije “Izbot sportiste 2017. godine” u Kozarskoj Dubici večeras su nastupili bend “Kozmo Krejmer” i Milica Vokić.