Na gradski sistem vodosnabdjevanja priključeno 80 domaćinstava u Špilji i Vriocima

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Tumblr

Na gradski sistem vodosnabdijevanja u Kozarskoj Dubici danas je priključeno oko 80 domaćinstava u naseljima Špilja i Vrioci, područja koja nisu bila obuhvaćena realizacijom projekta vodosnabdijevanja sa izvorišta Komlenac.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić izjavio je da se opštinskoj upravi obratila grupa mještana tog područja na kojem je, posebno u ljetnom periodu, veoma izražen problem u snabdijevanju vodom.

“Došli smo na ideju da na postojeće male vodovode, koji su mještani izgradili prije nekoliko godina i koji su naravno sada presušili tokom ljeta, izvršimo improvizaciji i na njihov sekundarni vodovod spojimo naše potisne cijevi i riješimo snabdijevanje vodom na području Špilje, Vrioca, Komlenca i dijela Suvaje”, rekao je Reljić na lokaciji izvođenja radova u Špilji.

On je naveo da su toj odluci prethodili razgovori i sastanci sa mještanima, koji su u procentu od 99 odsto izjasnili za takvo riješenje problema u vodosnabdijevanju, dok se ne relizuje kompletan projekat za to područje, koji je u pripremi.

Reljić je zahvalio na saradnji preduzeću “Vodovod” i potvrdio da je, u namjeri da pomogne ljudima tog područja, opština Kozarka Dubica preuzela troškove priključenja i održavanja sekundarne mreže.

“Iskreno se nadam da građani neće praviti probleme i da će pokazati solidarnost i zajedništvo u izmirenju svojih obaveza za isporučenu vodu koja je zdravstveno ispravna i nije skupa”, rekao je Reljić.

Direktor preduzeća “Vodovod” a.d. Kozarska Dubica Željko Dragičević precizirao je da će po okončanju radova u naseljima Špilja, Vrioci i Komelenac, vodu iz gradskog sistema vodosnabdijevanja dobiti ukupno 120 domaćinstava tog područja.

“Pri kraju je realizacija faze II projekta vodosnabdijevanja sa izvorišta Komlenac, a predviđeno je da se u trećoj fazi tog projekta na graski sistem vodosnabdijevanja priključe mještani Komlenca i Suvaje, ali nije predviđeno priključenje mještana Špilje i Vrioca”, objasnio je Dragičević.

On je dodao da je za to područje izrađen poseban projekta, čija je vrijednost oko 290.000 KM.