Matursko veče proslavljaju večeras učenici Srednjoškolskog centra “Nikola Tesla”

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Tumblr

Roditelji, rodbina, prijatelji, svi oni su danas došli da na matursku zabavu isprate još jednu generaciju dubičkih maturanata.

Kao i mnogi prije njih i oni su proslavu svoje maturske večeri započeli tradicionalnom šetnjom Svetosavskom ulicom, gdje su ih dočekali brojni sugrađani. I vrijeme im je išlo na ruku pa su svi uživali u promenadi mladosti i ljepote ,koja svakog proljeća u glavnoj ulici okupi mnoštvo građana Kozarske Dubice.

I dok ovi mladi ljudi sa radošću kreću u novi život, prepun planova i želja, sa neskrivenim ponosom podršku u tome im pružaju njihovi roditelji, a razloga za dobro raspoloženje imali su i njihovi profesori ,koji su kao i u mnoge prijašnje generacije uložili sve svoje znanje i umjeće .

Stečenim znanjem i dobrim ocjenama odužila im se generacija maturanata koja je iznjedrila i 5 vukovaca, a čestitke im je uputila i direktorica škole Senada Zlokapa.

“Ja im želim puno zdravlja , mnogo sreće uz to i da nastave školovanje jer mi smo izgradili dobre temelje kod njih.Rečeno riječnikom ekonomista, oni su nam došli kao poluproizvod , a nadam se da smo dobre proizvode od njih napravili i da će biti uspješni na fakultetu, kao i do sada što je bilo”, istakla je Zlokapa.

Obrazovanje u Srednjoškolskom centru „ Nikola Tesla“ završava 121  učenik gimnazije, ekonomskih, poslovno-pravnih , saobraćajnih i poljoprivrednih  tehničara,  koji  matursko veče ovog puta proslaviljaju u  sali Đurđević, gdje upriličena i svečana dodjela nagrada i priznanja najboljima.

Opština Kozarska Dubica je i ove godine za najuspješnije maturante obezbijedila prigodne poklone, a čestitke za uspješan završetak srednjoškolskog obrazovanja uputio im je načelnik opštine Radenko Reljić .

Mi večeras ispraćamo još jednu generaciju naših učenika i kao što sama riječ matura u prevodu znači zreo, ova djeca su od večeras odrasle osobe i to je jedna prekretnica u njihovom životu, kazao je Reljić.

Neki od ovih maturanata će svoju sreću potražiti preko granice, neki će se vratiti i svojim znanjem doprinijeti razvoju našeg grada, ja se iskreno nadam da će mnogi od njih nastaviti školovanje i  da će biti ponosni na svoje porijeklo,zato što su iz Dubice.U svoje lično ime i u ime opštinske uprave ja im želim puno zdravlja, sreće i uspjeha u životu , kao i njihovim roditeljima i profesorima, rekao je Reljić.

On je vukovcima –gimnazijalcima Đorđu Đozliji, Kristini Krnjajić, Željani Ninić, Borisu Barišiću i Veri Kovačević kao nagradu za uloženi trud i znanje  uručio laptope .

Nagrađeni su i odlikaši ,12 srednjoškolaca koji su sve četiri godine školovanja završili odličnim uspjehom. Njima je poklone-tablet računare uručio predsjednik Skupštine opštine Dragan Jaćimović , a nagrađeni su gimnazijalci Nikolina Mataruga, Nikola Kondić, Jovana Latinović,Sanja Panić, Tanja Popović,Milana Ristić , Luka Simatović i Željana Šunjka, ekonomski tehničar Tamara Dozet, poljoprivredni tehničari Jelena Lukić i Bobana Štrbac , te tehničar drumskog saobraćaja Anja Budimir.