Mališani u druženju sa “Nevid teatrom”

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Tumblr

U našoj opštini danas je gostovala Nezavisna teatarska trupa Nevid teatar iz Banjaluke. U sklopu ove posjete u Domu kulture  izvedena je autorska obrazovno-interaktivna predstava „Čudesni kontinenti“ , te potom  realizovana dramska radionica, i održano predavanje na temu  „Uticaj interaktivne predstave i radionica u razvoju kreativnog mišljenja kod djece još u najranijem djetinjstvu“.

Obrazovno-interaktivna predstava za djecu „Čudesni kontinenti“ namjenjena je djeci uzrasta od tri do 9 godina, saznajemo od glumca Dejana Andrića. On je rekao da je njihova grupa osnovana 2009.godine,autorski su teatar, a sve njihove predstave su raznovrsne žanrovski i stilski.

„Nevid teatar je nezavisna nekonvencionalna teatarska grupa iz Banjaluke,istražujemo eksperiment,i sve naše projekte radimo samostalno od ideje do realizacije“, rekao je Andrić.,

„Krenuli smo sa predstavom „Pustolovine Boleta komete“ koja je osvojila brojne nagrade u našoj zemlji i regionu,zatim smo radili naučno-fantastičnu basnu „Spejs-koka“,a potom predstavu koju danas igramo u Kozarskoj Dubici. Cilj ovog kompletnog obrazovnog programa je da se kroz dramske kreativne radionice u kontaktu sa djecom stvara predstava , i da oni postaju autori pozorišnih ostvarenja“, precizirao je Andrić.

U današnoj predstavi sa Andrićem igrao je i Marko Dukić,koji u ovom teatru obavlja poslove  animatora, autora,grafičkog dizajnera i ilustratora. Sa članovima Nevid teatra juče su se družili mališani u Kostajnici, a gostovaće  u još 8 opština u našoj zemlji.

Projekat „Edukativni program Nevid teatra” sufinansiran je od strane Ministarstva prosvjete i kulture RS.