“Lokomotiva” bila bolja od RK “Kozara Mlijekoprodukt”

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Tumblr

U prepunoj Sportskoj dvorani večeras je odigrana rukometna utakmica 8. kola Prve lige Republike Srpske između Rukometnog kluba Kozara Mlijekoprodukt i ekipe Lokomotiva iz  Brčkog. U derbi susretu između prvoplasiranih Dubičana I drugoplasiranog tima iz Brčkog na tabeli Prve lige RS, rukometaši iz naše opštine poraženi su rezultatom 32:34, i ekipe su nakon ovog susreta zamijenile pozicije na rang listi.

Gosti su vodili I na poluvremenu utakmice koje je završeno sa 14 : 17 u korist igrača Lokomotive. Njihov igrač Šerif Baraković kazao je nakon susreta da su u Kozarsku Dubicu došli da pobijede. “Znali smo da to možemo, samo je bilo bitno da dobro odigramo što smo I uspjeli”,izjavio je Baraković.

Trener Lokomotive Goran Šarenac kazao je da su očekivali ovakvu utakmicu između dvije mlade ekipe koje igraju jedan moderan brz rukomet. “Utakmica je bila dobra, a naša pobjeda zaslužena”,konstatovao je Šarenac I dodao da ih u narednim susretima očekuju lakši protivnici.

Trener dubičkih rukometaša Dragan Gajić kazao je da je utakmica bila pravi derbi između prvoplasiranih ekipa sa istim brojem bodova. “Tokom utakmice smo stizali ekipu Lokomotive,u nekim momentima bili I u prednosti, mislim da smo  bili brzopleti, promašili dva ili tri sedmerca,protivnički golman je bio odličan, a naši golmani nisu bili na nivou na kojem su bili u prethodnih sedam utakmica”,rekao je Gajić.

“Podbacili smo I u odbrani,promašili smo previše zicera, ali naši momci su se zaista borili, I zahvaljujem se našoj predivnoj publici koja razumije rukomet jer takve publike nema nigdje u RS.Žao mi je zbog njih što nismo bili bolji i pozivamo ih da nas ponovo bodre sa tribina za 14 dana”,dodao je Gajić.Najviše puta protivničku mrežu u domaćoj ekipi pogodili su braća Goran i Marko Stanić.

Sljedeći vikend dubički rukometaši putuju u Nevesinje kod ekipe Hercegovina, zatim igraju sa rukometašima iz Bijeljine, a u posljednjem kolu sastaju se sa Borcem iz Banjaluke.

Za razliku od jesenjeg dijela prvenstva kada su imali lakši raspored protivnika, u ostatku takmičenja očekuju ih teže utakmice.

Susret između dubičkih rukometaša i protivnika iz Brčkog pratili su i pomoćnik ministra za sport Dragan Jaćimović i generalni sekretar Rukometnog saveza RS Elvis Jaćimović.