Kompanija “Ars” ulaže u obnovu autobuske stanice

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Tumblr

Autobuska stanica u Kozarskoj Dubici je trenutno veliko radilište, novi vlasnik obnavlja objekte u koje više od 20 godina nije ništa ulagano. Saniraju se vodovodne i kanalizacione instalacije, popravlja krov, uređuje unutrašnjost objekata.

Svako malo nailazimo na nova oštećenja koja treba sanirati, ali se nadamo da ćemo planirane poslove  završiti u narednih 15 dana, kaže Slavica Arsenić direktor  Kompanije „Ars“ koja je nedavno kupila cjelokupnu imovinu bivšeg „Autoprevoza“.

Želja nam je da stvorimo što bolje uslove za putnike i prevoznike, naglasila je Arsenićeva.

Ona kaže da procjene govore da će samo za prvu i najneophodniju fazu obnove objekata biti potrebno oko 200 hiljade maraka.

Uz sve radove, sa perona autobuske stanice i dalje polaze autobusi, za sada 15 prevoznika , a sve informacije o polascima građani mogu dobiti u Biletarnici ili na broj telefona 052/225-213 od 6 do 24 časa, rekla je Arsenićeva.

Ona je kazala da već nekoliko dana u obnovljenom prostoru radi i tehnički pregled u kojem se pružaju usluge za laki i teški program vozila.

Na autobuskoj stanici i tehničkom pregledu sada je uposleno sedam od ukupno 35 radnika koliko zapošljava Kompanija „Ars“ , koja ima  gotovo tri decenije dugu tradiciju poslovanja.

Imovinu, bivšeg „Autoprevoza“ u stečaju,kupili su na javnoj licitaciji 10.jula 2017.godine za 749.500 maraka.