“Jelena” organizovala predavanje za svoje kooperante

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Tumblr

Poljoprivredno-trgovačko preduzeće „Jelena“ i u 2018.godini svojim kooperantima obezbjeđuje beskamatno kreditiranje proizvodnje, nabavku sjetvenog repromaterijala sa plaćanjem nakon berbe u žitu, stručnu podršku  i otkup.

Potvrdio je to pomoćnik direktora Milan Delić nakon današnjeg predavanja za poljoprivredne proizvođače organizovanog u prostorijama preduzeća u Drakseniću u saradnji sa novosadskim Institutom za ratarstvo.

Predavanju je prisustvovalo 50-ak proizvođača , a stručnjaci su govorili o novim hibridima i proizvodnji  kukuruza, djetelinskotravnim smjesama i  posebno o soji, koja iz godine u godinu sve više dobija na značaju kao treća kultura u plodoredu.

Zainteresovanost proizvođača za sjetvu soje je sve izraženija, a razlog tome je sigurno i podrška resornog ministarstva u vidu značajnijih podsticajnih mjera što je vidljivo u Nacrtu Pravilnika o podsticajnim mjerama za ovu godinu , kazao je Delić.

On je rekao da „Jelena“ uvijek stoji iza svojih kooperanata pa će organizovati i otkup soje , kao što već radi sa kukuruzom i pšenicom.

Već sada je sigurno da ćemo svojim kooperantima u ovoj sezoni  osigurati za oko 30 odsto niže cijene sušenja od prošlogodišnjih , a u planu imamo i druge pogodnosti, naglasio je Delić.

U kooperaciji sa „Jelenom“ dubički ratari su jesenas pšenicom zasijali 350 hektara , a za sjetvu kukuruza do sada imaju ugovore sa  250 kooperanata.

Na sljedećem predavanju koje će za poljoprivredne proizvođače „Jelena“  organizovati 19.februara,  biće riječi o  kompleksnim đubrivima firme „Eliksir Zorka“ iz Šapca , Dekalb hibridima kukuruza  i sredstvima za zaštitu.