Jaćimović uručio donaciju dubičkom odbojkaškom klubu “Pionir”

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Tumblr

Zahvaljujući Ministarstvu porodice,omladine i sporta RS, Ženski odbojkaški klub Pionir u našoj opštini dobio je danas stubove i dvije profesionalne takmičarske mreže za odbojku, te pet lopti. Donaciju odbojkaškom klubu uručio je pomoćnik ministra za sport u Vladi RS Dragan Jaćimović.

„Sa trenerima ovog najmlađeg sportskog kolektiva u našem gradu razgovarao sam prije mjesec dana , i  oni su tada istakli potrebu za ovim neophodnim sportskim rekvizitima, mrežama i loptama. Iskoristio sam razgovore sa predsjednikom Odbojkaškog saveza RS Milutinom Popovićem i pokušali smo da sa ovom malom donacijom pomognemo odbojkaškom klubu Pionir“, rekao je Jaćimović.

„Nadam se da će im ova mala pomoć biti od velike koristi i drago mi je što odbojka u Kozarskoj Dubici počinje svoju sportsku karijeru“,dodao je Jaćimović.

Trener u klubu Pionir Marijana Grahovac podsjetila je da odbojkaški klub u našoj opštini postoji od 2015. godine, djevojčice se takmiče u Pionirskoj ligi Republike Srpske, a zahvaljujući današnjoj donaciji ,imaju sve uslove za nesmetan rad i treniranje.

„Zahvaljujući gospodinu Draganu Jaćimoviću koji nam je obezbijedio ovo novu opremu i koji nam pruža podršku od početka našeg rada,konačno će se odbojkaški sport u našem gradu podići na viši nivo jer sve do sada ovo je bila školica odbojke, a sada možemo da krenemo novim putem“, kazala je Grahovac.

Ona je podsjetila da su članovi kluba bili i na dočeku „zlatnih odbojkašica“ Brankice Mihajlović i Tijane Bošković u Banjaluci prije nekoliko dana, i da je za njih to bilo veliko oduševljenje.

U klubu trenira 50 djece od 6 do 14 godina,a osim takmičenja u Pionirskoj ligi, najmlađe odbojkašice takmiče se i u mini-odbojci.

Nakon današnjeg uručenja donacije, članovi dubičkog Pionira odigrali su utakmicu drugog kola Pionirske lige, a današnji protivnici bili su im ekipa Belvil iz Banjaluke.