Izložene nove knjige sa Beogradskog sajma

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Tumblr

Radnici Narodne biblioteke Kozarska Dubica posjetili su ove godine  62. međunarodni beogradski sajam knjiga, koji je održan od 22. do 29. oktobra, a koji je bio u znaku 250 godina od rođenja Filipa Višnjića.

Ova posjeta urodila je novim naslovima koji su izloženi u prostoru Narodne  biblioteke.

„Izbor novih knjiga obavljen je  prema željama korisnika ali i potrebama biblioteke , jer postoji mnogo naslova iz ranijeg perioda koje nismo mogli do sada nabaviti,  tako da su u izboru uvrštene publikacije raznih izdavača i autora kao što su “Tajanstveni plamen kraljice Loane” Umberta Eka, Kingov “Kabinet smrti”i “Teorija zavere 4 – Nemilosrdni špijuni” Dejana Lučića“, kazala je Danijela Balaban , direktorica Narodne biblioteke.

Ona je dodala da su nabavljeni i naslovi  “Zovem se mama 2” Jelice Greganović, “Holkroftov pakt” Roberta Ladlama, “Kako sam gajio blizance” Vanje Bulića, “Imate li Ršuma” Ljubivoja Ršumovića i Barbare Liming „Žaklina Buvije Kenedi Onazis: Neispričana priča”, ali i knjige Kreativnog centra iz edicije “Šta sve zna Ana” o saobraćaju, zdravom životu i mnoge druge.

„Biblioteka je bogatija za 198 novih naslova za čiju kupovinu je izdvojeno 2.400 maraka, nabavljene su nove knjige za dječije odjeljenje , a novim naslovima će se na Informativno-pozajmnom odjeljenju za odrasle svakako obradovati i ljubitelji beletristike i bestselera,“ istakla je Balabanova.

Sve knjige su izložene u čitaonici Narodne biblioteke narednih deset dana a zainteresovani sugrađani mogu ih pogledati radnim danima od 8 do 20 časova.