Humanitarno veče za prijevremeno rođene bebe 29.oktobra

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Tumblr

Dubičani će i ove godine imati priliku da pokažu svoju humanost tako što će se pridružiti humanitarnoj akciji za prijevremeno rođene bebe.

Treću godinu zaredom u  kafe-baru „Bir kodeks“  biće održana  humanitarna akcija prikupljanja novčanih sredstava za prijevremeno rođene bebe koje su na intenzivnoj njezi u Banjaluci.

Povodom 17.novembra, Svjetskog dana prijevremeno rođenih beba akciju organizuje bračni par Biljana i Marinko Moconja koji su roditelji prijevremeno rođene bebe.

Prijatelji akcije ove godine su moto-klubovi “Duhovi“ iz Kostajnice i „Stršljen“ iz Banjaluke, Udruženje roditelja prijevremeno rođene djece u Republici Srpskoj “Mrvice“, te kao i proteklih godina Javno preduzeće „Centar za informisanje i kulturu“ Kozarska Dubica.

U kafe-baru „Bir-kodeks“ 29.oktobra od 21 čas biće postavljena kutija za dobrovoljne priloge, kako bi posjetioci donacijom novčanih sredstava dobili priliku da se uključe u ovu akciju, a  vlasnici ovog ugostiteljskog objekta, bračni par Moconja u tu svrhu odreći će se 50 posto zarade ostvarene te večeri.

Oni još  ne znaju kako će ove godine biti iskorištena prikupljena sredstava jer očekuju da im iz Odjela za prijevremeno rođenu djecu na Kliničkom centru Banjaluka jave šta im je najpotrebnije.

Organizatori i prijatelji akcije očekuju da će Dubičani  dolaskom u kafe-bar „Bir kodeks“  29.oktobra  pokazati svoju humanost tako što će pomoći malim herojima, a biće to i prilika da uživaju u muzici koju će im puštati di-džej Nina iz Dervente.

Za sve one koji te večeri neće biti u mogućnosti da dođu, kutija za donacije će im u ovom kafe-baru biti dostupna do 16.novembra.