Funkcioneri SNSD-a posjetili porodicu Alavuk

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Tumblr

Funkcioneri Opštinskog odbora SNSD-a Kozarska Dubica posjetili su danas porodicu Alavuk u  Bijakovcu koja se nedavno  uselila u novu kuću. Ova politička stranka  u našoj opštini je tokom humanitarne akcije obezbijedila sredstva i kupila kompetnu stolariju za porodičnu kuću.

Tačno pred novu godinu  šestočlana porodica Alavuk , supružnici Branko i Dragica,  tri dječaka Stefan,  Dušan i Darko, te  Brankova majka uselili su u novu kuću , koja je izgrađena donacijama dobrih ljudi. U višemjesečnoj akciji prikupljena su značajna sredstava za završetak kuće,  koja je pod krov  stavljena 2016.godine, a za čiji dovršetak nije bilo sredstava.

Jedan od inicijatora akcije da se radovi na kući završe  bio je Milovan Barišić .

„U ime porodice Alavuk zahvaljujem se svima koji su učestvovali u ovoj humanitarnoj akciji, a posebno Milanu Jankoviću iz Bijakovca koji je donirao u materijalu oko 2.000 maraka, te Rajku Trubarcu iz Pucara koji je dao materijal vrijedan 1.500 maraka.  Akcija je , inače, dokaz da je sve moguće,  ukoliko se svi uključimo i pokažemo dobru volju, a najvažnije je da se porodica uselila u novu kuću i da ima bolje uslove za život,“ kazao je Barišić.

Predsjednik Opštinskog odbora  SNSD-a Kozarska Dubica Jovica Šuman, kazao je da su se dubički socijaldemokrati odmah uključili u akciju pomoći porodici Alavuk, te da ovo nije prva akcija humanitarnog karaktera u kojoj učestvije dubički SNSD.

„Mi smo odlučili da svi funkcioneri SNSD-a Kozarska Dubica pruže pomoć za ovu porodicu, a od skupljenih sredstava kupili smo kompetnu stolariju za novu porodičnu kuću. Zadovoljni smo zbog toga i odlučili smo da ćemo i ubuduće dio sredstava za izbornu kampanju preusmjeravati u humanitarne svrhe“, izjavio je Šuman.

Zajedno sa predsjednikom Opštinskog odbora SNSD-a Jovicom Šumanom i Milovanom Barišićem predsjednikom SO, porodicu Alavuk je posjetio i odbornik ove stranke u lokalnom parlamentu Vladimir Rokić.

Porodica Alavuk je u staroj godini napustila  trošnu kuću u kojoj nije bilo ni vode ni struje. Za njih  zasigurno dolaze bolji dani , a u razgovoru sa rukovodstvom SNSD-a rješiće se još neka tekuća pitanja koja su važna za ovu porodicu.