Farmeri zadovoljni novom stočnom pijacom

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Tumblr

Trećeg pijačnog dana na novoizgrađenoj stočnoj pijaci u Kozarskoj Dubici slaba ponuda stoke , nekolicina današnjih prodavaca i kupaca kažu da su razlozi tome  kiša i praznici koji su istrošili džepove naših stanovnika, a  jednoglasni su i u ocjeni da dubička pijaca više neće biti poznata samo po dobroj ponudi kvalitetne stoke.

Dubički  farmeri od 27.decembra 2017.godine stokom trguju na novoj lokaciji, Stočnoj pijaci Poslovno-sajamskog kompleksa “Đolovi“ i kažu da nadaleko nema uređenije pijace.

Mirko Borisević iz Knežice je prisutan  na pijacama u cijeloj Republici Srpskoj, ali  tvrdi da je ova naša sada među najuređenijim, što se tiče ulaza, vaganja i prostora, uz jednu preporuku da se vidljivo obilježe mjesta koja su za krupnu,a koja za sitnu stoku.

Prostora ima ,a i lokacija je dobra,kaže Borisević i dodaje da su čak i pomoćni objekti, sanitarni i drugi, urađeni kako treba.

On je rekao da je zbog kiše jutros slaba ponuda, ali i da je naša tovna stoka izuzetno kvalitetna,te da kupci inače dolaze iz Gradiške,Lijevče polja, Bijeljine.

Ja obiđem dosta pijaca, ali ovo što mi sada imamo to nema nigdje bolje i uređenije, kazao je Marko Tufegdžija mladi farmer iz Komlenca.

Đoko Reljić iz Kostajnice je jedan od rijetkih koji je danas uspješno trgovao, prodao je muško tele za tov i zadovoljan je postignutom cijenom , koju nam ipak ne otkriva,  ali zato kaže da je oduševljen našom novom pijacom.

Mislim da je ovo jako bitno i za dubičku opštinu i za okolne opštine sve do Gradiške, Topole,Srpca jer se uglavnom ovdje kupci snabdijevaju sa muškom teladi,rekao je Reljić.

Dubička pijaca, od  Krajine do Hercegovine poznata po dobroj ponudi kvalitetne stoke, farmerima i kupcima sada nudi i izrazito dobre uslove za trgovinu.

Za poljoprivrednike je značajno i to što bolji uslovi nisu donijeli veće troškove jer su cijene ulaza i vagarine ostale iste, kao i radno vrijeme od 6 do 12 časova svake srijede, tradicionalnog pazarnog dana u Kozarskoj Dubici.

Međutim,  ni svaka srijeda nije pogodna za trgovinu.Farmeri kažu, a  mi smo se jutros uvjerili da poslijepraznične i kišne dane treba izbjegavati ako želite uspješno trgovati na stočnoj pijaci.

Od 27.decembra  2017. promet stoke u našoj opštini obavlja se na novoj Stočnoj pijaci koju je „Komunalac“ izgradio u okviru Poslovno-sajamskog kompleksa “Đolovi“ na parceli od tranzitnog puta do naselja Petar Pecija, ukupne površine 11.000 metara kvadratnih.

Vrijednost ove investicije je 700 hiljada maraka , a  sredstva su obezbijedili preduzeće „Komunalac“ i Opština Kozarska Dubica.