Ekipa OŠ “Sveti Sava” pobjednik takmičenja “Misli mine”

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Tumblr

Takmičari  Osnovne škole „Sveti Sava“ , Filip Majstorović, Tamara Žujić i Luka Balaban sa nastavnikom – instruktorom Dijanom Pećanac, pobjednici su opštinskog takmičenja učenika sedmog razreda o poznavanju mina i minsko eksplozivnih sredstava pod nazivom “Misli mine“, održanog danas u organizaciji Crvenog krsta  Kozarska Dubica.

U kvizu znanja, najprije kroz usmeni ispit, a potim kroz slagalicu i pantomimu pobjednici su osvojili 10 bodova. Sa dva boda zaostatka iza pobjednika, drugoplasirana je ekipa Osnovne škole „Vuk Karadžić“, dok su sa 6 osvojenih bodova takmičari Osnovne škole „Majka Knežopoljka“ zauzeli treće mjesto.

Današnji pobjednici,ekipa Osnovne škole «Sveti Sava» biće predstavnik naše opštine na regionalnom takmičenju koje će ovog petka biti održano u Oštroj Luci, kazao je sekretar Crvenog krsta Kozarska Dubica Goran Gajić.

On je rekao da su takmičari pokazali solidno znanje,  zahvalio se učenicima i njihovim nastavnicima na trudu koji su uložili i poželio sreću ekipi škole „Sveti Sava“ u daljem takmičenju.

Na regionalnom takmičenju „Misli mine“, koje će 8.decembra biti održano u Osnovnoj školi „Desanka Maksimović“ u Oštroj Luci, pored predstavnika Kozarske Dubice  i domaćina , očekuje se učešće osnovaca iz Prijedora, Krupe na Uni, Novog Grada i Kostajnice.

Gajić je rekao da je povodom Nedjelje upozoravanja na opasnost od mina, koja traje od 8. do 15. decembra, Crveni krst RS realizovao nagradni konkurs za učenike osnovnih i srednjih škola na temu – “Zapamtite! Mine eksplodiraju na dodir” u kojem su učestvovali i dubički školarci sa likovnim radovima.

Kao najbolji, među našim učenicima izabrani su radovi Jelene Bogdan  i Jelene Đukanović iz Osnovne škole “Majka Knežopoljka” , te likovni rad Dženete Beganović iz škole “Sveti Sava”, kazao je Gajić i dodao da će rad Jelene Bogdan, kao trećeplasirani na regionalnom, učestvovati i na republičkom takmičenju.