Besplatna provjera ispravnosti vozila na pokretnom tehničkom pregledu 26.aprila

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Tumblr

Auto-moto savez Republike Srpske u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova , Ministarstvom saobraćaja i veza i Agencijom za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske od 19. do 28 .aprila provešće preventivnu akciju pod nazivom ”Vozilo nakon zimskih uslova”.

Akcija sa pokretnim tehničkim pregledom organizuje se  radi  utvrđivanja stanja kočionog i upravljačkog sistema na vozilima nakon zimskog perioda u kojem  uslovi eksploatacije  dovode  do većeg habanja i trošenja određenih sklopova vozila.

Pored tehničkog pregleda vozačima će biti omogućeno i da provjere ispravnost amortizera, na mobilnom uređaju za ispitivanje amortizera.

Akcija će u našoj opštini biti realizovana 26.aprila u vremenu od 9 do 13 časova na platou kod preduzeća “Nova Mehanika”.

Iz Auto –moto društva Kozarska Dubica  pozivaju svoje članove, ali i druge vozače da svoja vozila besplatno pregledaju i informišu se o njihovom stanju tehničke ispravnosti, odnosno  o eventualnim neispravnostima.

Cilj aktivnosti jeste očuvanje i održavanje svojstava vozila na nivou koji obezbjeđuje zadovoljavajuću bezbjednost u saobraćaju, nužnu efikasnost i ekonomičnost u prevozu, ističu organizatori