Besplatan prevoz u Donju Gradinu

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Tumblr

Opština Kozarska Dubica obezbijedila je besplatan prevoz u Donju Gradinu za sve građane koji žele da u nedjelju, 23. aprila, prisustvuju obilježavanju Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina-genocida u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu Donja Gradina.
“Kao i prethodnih godina, obezbijeđen je besplatan prevoz u Donju Gradinu, a autobusi će u nedjelju, 23. aprila, krenuti sa tri lokacije, i to iz Knežice u 9.30 časova, ispred Crkve Svetih apostola Petra i Pavla i sportske dvorane u Kozarskoj Dubci u 10 časova”, saopšteno je iz Opštinske uprave Kozarska Dubica.
Parastosu i pomenu u Donjoj Gradini prisustvovaće i učenici Prve i Druge kragujevačke gimnazije, koji će večeras doputovati u Kozarsku Dubicu, da bi zajedno sa svojim vršnjacima, učenicima gimnazije u Srednjoškolskom centru “Nikola Tesla” iz naše opštine, u Spomen-području Donja Gradina, prisustvovali obilježavanja Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina-genocida u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu Donja Gradina.
Komemoracija u Spomen-području Donja Gradina, koju zajednički organizuju Vlade Republike Srspke i Srbije, počeće u 11.15 časova polaganjem vijenaca na grobnom polju “Topole, u 12.00 časova služiće se pomen i parastos na grobnom polju “Hrastovi”. U 13.00 časova planirano je obraćanje zvaničnika.

U okviru obilježavanja Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina-genocida u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu Donja Gradina u Domu kulture u Kozarskoj Dubici sutra će u 20.00 časova biti održana memorijalna akademija pod nazivom “Svijete tihi”.

U nedjelju, 23. aprila, u Crkvi Svetih apostola Petra i Pavla u Kozarskoj Dubici biće služena arhijerejska liturgija u pomen svim nevino stradalim jasenovačkim žrtvama.