Autobuska stanica u Kozarskoj Dubici će ponovo da radi

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Tumblr

Sa autobuske stanice u našoj opštini autobusi će ponovo da voze jer „Kompanija ARS“,novi vlasnik „Autoprevoza Kozarska Dubica“,  planira da zadrži osnovnu djelatnost preduzeća.

Potvrdila je to Slavica Arsenić direktor ove dubičke kompanije koja je prije 30 dana, na 2.javnoj licitaciji, kupila preduzeće u stečaju „Autoprevoz Kozarska Dubica“  za 749.500 maraka.

Stečajni upravnik Dušan Kovačević je rekao da je sa „Kompanijom ARS“ već potpisan i kupoprodajni ugovor jer je kupac i prije isteka roka uplatio cjelokupnu sumu.

Uvođenje u posjed novog vlasnika obaviće se u narednih osam dana , a ko će od povjerilaca i u kom obimu biti namiren iz sume dobijene prodajom preduzeća biće poznato nakon konačne diobe koja bi trebala da se završi do kraja septembra, kazao je Kovačević.

Stečajni postupak u „Autoprevozu Kozarska Dubica“  pokrenut je 26.februara 2015.godine , a preduzeće je prodato 10.jula 2017.godine .

U vlasništvu “Autoprevoza” je 10 hiljada kvadrata korisne izgrađene i neizgrađene površine, objekti upravne zgrade, tehničkog pregleda i autobuske stanice sa svim pratećim objektima, a posjeduje i dozvolu za izgradnju objekta i 30 parking mjesta na dvije hiljade kvadrata.